САЗНАЈЕМО: На помолу нова бура међу лажним еколозима

0
ћута

Иако је лидер „Еколошког устанка“ Александар Јовановић-Ћута покушао да узврати ударац дојучерашњим саборцима из редова самопрокламованих еколога, истичући активисту своје странке из Врања Драгана Антића као једног од говорника на данашњем протесту испред РТС у организацији „Еко страже“, убрзо је схватио да ствари баш и не стоје тако добро по њега и његову политичку опцију.

Наиме, Јовановићеве намере да из прикрајка поново покуша да преузме тзв. еколошке протесте прозрели су лидер Народног покрета Србије (НПС) Мирослав Алексић, један од челника Демократске странке (ДС) Срђан Миливојевић и функционер „Новог ДСС“, бивши кошаркаш а сада теоретичар завере Владимир Штимац.

Они су тако одлучили да, као својеврсни контраудар Јовановићевим плановима, на данашњем протесту испред РТС у први план истуре лидера удружења „Не дамо Јадар“ Златка Кокановића и активисту овог удружења Небојшу Петковића. Посредно, на њиховој мети је и лидер Странке слободе и правде (ССП), тајкун Драган Ђилас, са којим имају нерашчишћене рачуне у борби за превласт унутар опозиције.

Ова ситуација упућује на две ствари – да је у току права бура међу лажним еколозима, који се огорчено боре за мрвице са стола својих западних финансијера, али и да прави „кајмак“ за то време купи прозападна опозиција, чије су они само марионете.

Новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *