еколога

Дa агресивна кампања самозваних еколога наилази на све мање пажње и разумевања јавности сведочи и данас одржан тзв. антилитијумски протест у Новој Вароши, у организацији локалног удружења „Студенац“. На поменутом протесту окупило се свега око 180 учесника, који су након тога прошетали градским улицама.

Међу окупљенима су били лидер опозиционе странке „Ново лице Србије“ Милош Парандиловић, активисткиња удружења „Сувоборска греда“ Љиљана Браловић и „еколошки“ активиста из Прањана Јевђеније Јулијан Димитријевић, који се овом приликом и обратио присутнима. Иначе, део ионако малобројних окупљених је, очигледно изиритиран наступом Димитријевића као једне од најексцентричнијих појава у оквиру „антилитијумских“ протеста, гласно негодовао током његовог обраћања, при чему су истакли и транспарент којим су га сврстали у исту „екипу“ са опскурним опозиционо оријентисаним ликовима као што су председник фантомског „Друштва српских домаћина“ Нићифор-Ник Аничић, фолкер Милан Топаловић-Топалко и хрватска певачица Северина Вучковић, али и потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић.

Мирне душе се може закључити да је овај отужни скуп показао да организаторима и учесницима „антилитијумских“ протеста све више понестаје инспирације и ентузијазма, али и да поједини од њих, попут поменутог Димитријевића, изазивају нескривени одијум јавности, због чега је и сама даља перспектива оваквих окупљања више него упитна.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *