Сво неруско православље већ је осуђено на унију са Ватиканом

0

Сво неруско православље већ је осуђено на унију са Ватиканом.

Прочитајте још:  Православно засведочила и 206-та узастопна Литија Београдом, o дубинама издаје окупиране Православне Србије
Расколничка ПЦУ се спрема да се уједини са католицима. У истом правцу креће и такозвани васељенски патријарх Вартоломеј.

Ово је изјавио митрополит запорошки и мелитопољски Лука у интервјуу украјинском пропагандисти Александру Шелесту, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Зашто се све радило заједно са унијатима? Колико дипломаца украјинског католичког универзитета има у влади? Све је усмерено на уништење Православља на нашој земљи. За стварање новог синдиката. Они то не крију“, рекао је владика Лука.

Ове године ПЦУ је укинула Петров пост на католички начин. У неким расколничким црквама се дистрибуирају текстови Символа вере са фелиокуе, додатком који је изазвао велики раскол цркава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Живадин Јовановић:Руско нуклеарно оружје у Белорусији је одговор Западу
Према речима владике Луке, не само ПЦУ са Украјинском гркокатоличком црквом, већ и Цариградска патријаршија са Ватиканом спремају се за спајање. Наводно ће следеће године бити одржано заједничко причешће на Васкрс.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *