Иран истакао неприхватљивост геополитичких промена у региону Кавказа

0

Иран истакао неприхватљивост геополитичких промена у региону Кавказа.

Помоћник министра спољних послова Ирана је током састанка са руским амбасадором у Техерану истакао подршку Ирана успостављању мира и стабилности у региону, а успротивио се и променама признатих међународних граница и геополитичким променама у региону. регион. Такође је истакао потребу да се узму у обзир легитимни интереси и забринутости свих земаља у региону.

Мојтаба Дамирчилу, помоћник министра спољних послова и директор Одељења за Евроазију, током састанка са руским амбасадором у Техерану, истакао је да је поштовање националног суверенитета, територијалног интегритета и заједничких интереса земаља кључ одрживог мира и ствара услове за регионалну сарадњу. на Кавказу.

Током састанка, поред размене ставова о актуелним дешавањима на Кавказу, потврђени су и ставови Ирана који се састоје у подршци успостављању мира и стабилности у региону, промовисању развоја сарадње међу државама у региону, супротстављању променама признатих међународне границе и геополитичке промене у региону, као и потребу узимања у обзир легитимних интереса и забринутости свих земаља у региону.

Прочитајте још:  Руски дипломата: Нема говора ни о каквом „пробоју“ украјинске војске током „контраофанзиве“
Странке су такође истакле потребу да се потенцијали земаља региона искористе за решавање проблема, унапређење мира и стабилности у региону, као и реализацију економских пројеката узимајући у обзир интересе свих страна. Разговарано је и о предстојећем састанку консултативног механизма 3+3 и састанку министара спољних послова Ирана, Русије и Азербејџана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *