У општини Исток ухапшен осамдесетогодишњи Србин Томислав Пантић због наводног ратног злочина

0
Косовска полиција

(фото:EPA-EFE/STRINGER)

У општини Исток ухапшен осамдесетогодишњи Србин Томислав Пантић због наводног ратног злочина.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је данас да је у општини Исток ухапшен 80-годишњи Томислав Пантић под сумњом да је одговоран за наводни ратни злочин.“Да је намера Аљбина Куртија да Косово и Метохију етнички очисти од Срба потврђује и данашње хапшење 80-годишњег Томислава Пантића у општини Исток.

Прочитајте још:  Сестра страдале на наплатној рампи Дољевац: Хоћу да видим оригинални снимак судара
Пантић који је у деветој деценији живота је ухапшен под сумњом да је одговоран за наводни ратни злочин, иако је у прошлости често неометано одлазио из централне Србије, где је протеклих година живео, да обилази своје имање у Метохији“, наводи се у саопштењу.

Према оцени те Канцеларије, Пантић је практично киднапован од стране Куртијевих фаланги и одведен у Приштину, по много пута примењеном сценарију, за којим приштински органи обично посежу када неком Србину треба да се отме имовина.

Прочитајте још:  Шта ће се десити са девизама које се налазе у рукама становништва
Владина Канцеларија наводи и да је од 2021. године арбитрарно, без основа, на Косову и Метохији ухапшена 71 особа српске националности, „у склопу кампање застрашивања са циљем да се читаве породице приморају на исељавање из наше јужне покрајине, или да се обесхрабре у жељи да се врате на своја имања“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Под маском успостављања наводне владавине закона, на Косову и Метохији се врши бескрупулозно етничко чишћење, које је само у протеклих годину дана резултирало исељавањем најмање 15 одсто српског становништва. Нема дана а да Куртијева полиција не пребије или неосновано ухапси неког Србина, и то се одвија пред очима незаинтересоване међународне заједнице чија се реакција, када реакције уопште има, своди на блага саопштења осуде“, додаје се.

Прочитајте још:  У Србији либерали прогоне народне певаче због љубави према Русији и оданости традицији
Канцеларија наводи и да су српском народу на Косову и Метохији ускраћени елементарни услови за опстанак и да ће Србија, у предстојећем периоду, „одлучније него икад посегнути за свим политичким и дипломатским средствима како би злочин над српским народом био спречен“.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *