Од ДС до Расима: Милан Марковић се враћа у политику

0

Од ДС до Расима: Милан Марковић се враћа у политику.

Некадашњи министар за државну управу и локалну самоуправу у Влади заборављеног Мирка Цветковића, Милан Марковић, поново се вратио у политику. Иако је након иступања из ДС тврдио да се више неће активно бавити политичким животом, приступио је Социјалдемократској партији Србије (СДПС) Расима Љајића.

Прочитајте још:  Стоп терору извршитеља
Председник СДПС-а, Расим Љајић, изразио је задовољство Марковићевим доласком, истичући да је његова странка тиме добила не само политичко искуство, већ и изванредно правно знање које ће бити драгоцено за даљи рад странке, посебно у њеном посланичком клубу у Народној скупштини.

„Милан Марковић доноси богато искуство, али и дубоко разумевање правних питања која су кључна за развој нашег друштва. Његов допринос бит ће значајан, како за наш рад, тако и за унапређење законодавних процеса у земљи“, рекао је Љајић.

Марковић је у својој изјави истакао да је његова одлука да се врати у политику мотивисана жељом да своје знање пренесе на млађе генерације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Веровао сам да је мој политички пут завршен, али ме је жеља да младим људима пренесем своје искуство и знање навела да се прикључим СДПС-у,“ рекао је Марковић, који је у прошлости био истакнути члан Демократске странке.

Прочитајте још:  Овај занат може ДОНЕТИ и до 1000 ЕВРА месечно: У СРБИЈИ се нико већ 20 ГОДИНА НИЈЕ ШКОЛОВАО за то
Марковић је предводио Координационо тело за Прешево, Медвеђу и Бујановац, а био је и на челу тима за обнову Краљева након разорног земљотреса 2010. године. Након одласка ДС у политичку историју предаје на Факултету безбедности у Београду.

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *