И криминалци укључени у промотивне активности покрета „Крени-промени“

0
покрета

И криминалци укључени у промотивне активности покрета „Крени-промени“

Упркос томе што се овдашње опозиционе и псеудоеколошке организације, као саставни део опозиције, из петних жила упињу да се широј јавности представе као неупитни морални ауторитети у борби против власти коју по правилу крајње тенденциозно квалификују као „недемократску“, „аутократску“ и „насилну“, у њиховим редовима се константно појављују особе које својим деловањем и педигреом представљају сушту супротност овим прокламованим тежњама.

Између осталог, тако је током дељења промотивног материјала против ископавања литијума и активности компаније „Рио Тинто“, које је покрет „Крени-промени“ Сава Манојловића организовао у Ариљу током данашњег дана, међу учесницима примећен и Филип Василић звани „Вампир“, припадник локалног криминалног миљеа и конзумент тешких дрога, који је са штанда „Крени-промени“ узео део промотивног материјала и лепио га на околне објекте и саобраћајну инфраструктуру.

О каквој се особи ради сведочи и то да је против Василића до сада поднето укупно 15 кривичних пријава за кривична дела тешке крађе и неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога, по ком основу је и осуђиван. Такође, Василић је у септембру прошле године био ухапшен због претњи упућених председнику Србије Александру Вучићу, након чега је против њега поднета кривична пријава због кривичног дела угрожавања сигурности. Додајмо још и то да је његов отац, покојни Горан Василић, страдао 1992. године у просторијама Полицијске станице Ариље, од последица детонације експлозивне направе коју је активирао након што се сукобио са припадницима полиције.

Осим што се суочавају са перманентним падом подршке, „Крени-промени“ и њему сродне опозиционе и „еколошке“ организације ангажовањем ликова попут Василића за своје активности грађанима Србије доказују да се на њих не може рачунати као на иоле озбиљне политичке опције, те да нашој земљи ни у перспективи не могу донети ништа добро.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Албанци претукли српског дечака у Сувом Долу

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *