Влада Црне Горе дала сагласност за споменик митрополиту Амфилохију

0

Нова влада Црне Горе (Фото: Зоран Шапоњић)

Влада Црне Горе дала сагласност за споменик митрополиту Амфилохију.

Прочитајте још:  Ћутали док је Ђукановић пушио томпус на интонирању химне, Ковачевића “линчују“ због положаја руке
Потпредседник Владе Црне Горе Алекса Бечић је саопштио да је на данашњој седници извршне власти донета одлука о давању сагласности Општини Беране за изградњу споменика бившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију.

„Вијести“ су претходно објавиле да су министри из редова Бошњачке странке и албанских партија напустили седницу, због намере Владе да да сагласност на подизање споменика. Листу су то потврдила два учесника данашње сједнице.

„Као и приликом доношења новог праведног Закона о слободи вјероисповијести у Скупштини Црне Горе, тако и овог пута, имао сам ту част да предсједавам сједницом Владе Црне Горе на којој је усвојен предлог министарке културе и медија, др Тамаре Вујовић и донијета одлука о давању сагласности за изградњу споменика митрополиту црногорско-приморском Амфилохију Радовићу.

„Лично сам имао привилегију да с њим дијелим бројне разговоре, који су за мене, као и за многе, били више од разговора и обичног сусрета. Његова улога надилази границе црквених и теолошких питања, јер је био мост између различитих епоха, култура и традиција, посвећен обнови духовних вриједности и очувању душе Црне Горе. Његова мисија била је већа од једног живота, она је била потрага за дубљим разумијевањем нашег бића и постојања, за очувањем духа, традиције и нашег насљеђа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *