Гајић: Запад прећутно одобрава притисак на Србе да се иселе са Косова и Метохије

2
гајић

Влада Гајић (Фото: Васељенска)

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да правно и физичко насиље над Србима на Косову и Метохији указује на то да Запад прећутно одобрава притисак да се српско становништво исели у централну Србију.

„Србија то не може да спречи другачије осим чврстим ставом, тражећи помоћ од савезника који су спремни да нам помогну. Ослонац на економску сарадњу са онима који нам већ 30 година континуирано раде о глави није решење“, рекао је Гајић у интервјуу за телевизију Курир.

Гајић је додао да су савезници Србије Русија и Кина, које својим местом у Савету безбедности УН спречавају да такозвано Косово постане чланица УН. „Док Косово није чланица УН, оно није ни држава“, нагласио је он.

Председник Народне странке је такође истакао да би Србија требало да одбаци „француско-немачки“ и охридски имплементациони споразум, те да иступи из Бриселског споразума. Он је подсетио да је Србија испунила све одредбе из Бриселског споразума, али да није добила ништа заузврат. „Требало би да се преговори о Косову и Метохији врате под окриље контакт групе коју би чиниле чланице Савета безбедности УН“, рекао је Гајић.

Он је упозорио да постојећи споразуми доводе у питање суверенитет Србије на Косову и Метохији. „Француско-немачки споразум је усмено прихваћен и није потписан, па самим тим може и усмено да се одбаци“, изјавио је Гајић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осврћући се на улогу Сједињених Америчких Држава и НАТО-а, Гајић је истакао да су ове силе бомбардовањем покушале да отму Косово и Метохију од Србије, док садашње стање на терену одржава америчка војска, која је на Косову успоставила једну од највећих војних база.

Прочитајте још:  РАСТИ ПРЕТИ 12 ГОДИНА РОБИЈЕ ЗБОГ KИЛОГРАМА МАРИХУАНЕ: Kривично дело производње и стављање и ПРОМЕТ опојне ДРОГЕ

„Све споразуме о Косову и Метохији креирају државе које су најодговорније не само за покушај распада Србије, већ и за распад Југославије. Ми смо у великој заблуди ако мислимо да ће нам те земље помоћи. Њихов једини циљ је да Србија призна Косово као независну државу“, упозорио је Гајић, додајући да Србија и друге земље Западног Балкана никада неће ући у Европску унију, јер ЕУ не планира заиста да их прими у своје редове.

Поводом годишњег заседања Генералне скупштине УН, Гајић је прокоментарисао да је у току процес „делегитимизације УН“ и да велике силе делују самостално, не обазирући се на ставове Уједињених нација. „УН су изгубиле своју улогу јер су многе државе објективно остале без суверенитета“, закључио је Гајић.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Гајић: Запад прећутно одобрава притисак на Србе да се иселе са Косова и Метохије

  1. Власт, СПЦ (врхушка) и прозападна опозиција прећутно одобрава
    притисак на Србе да се иселе са Косова и Метохије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *