ВЈТ у Нишу: Сектор унутрашње контроле и даље доставља парцијалне извештаје о смрти Далибора Драгијевића

0
бих

(фото: Пиксибај)

ВЈТ у Нишу: Сектор унутрашње контроле и даље доставља парцијалне извештаје о смрти Далибора Драгијевића.

Више јавно тужилаштво у Нишу навело је у одговору Инсајдеру да је поводом смрти Далибора Драгијевића, брата осумњиченог за убиство девојчице Данке Илић, Сектор унутрашње контроле наставио “континуирано достављање парцијалних извештаја о поступању” и додају да је ово тужилаштво 2. септембра поново поднело захтев за прикупљање додатних обавештења. Како произилази из одговора и даље нема осумњичених за смрт у борском притвору.

У одговору се наводи да ВЈТ у Нишу упоредо са Сектором унутрашње контроле “активно предузима и друге радње и мере у складу са законом” а у циљу прикупљања доказа и ради расветљавања предметног догађаја.

“Јавност ће бити благовремено обавештена о радњама за које се у тренутку поступања оцени да постоји оправдани интерес јавности да зна, имајући у виду поштовање заитересованости јавности за предметни, кривичноправни догађај, али и обавезу органа поступка да се спречи свако угрожавање, ометање и отежавање вођења предистражног поступка”-наводи се у одговору Инсајдеру.

Више јавно тужилаштво у Нишу и раније је тврдило да Сектор унутрашње контроле и даље доставља само “парцијалне податке”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Далибор Драгијевић био је осумњичен да је помагао осумњиченим за убиство Данке Илић да се уклони тело.

Међутим, иако је Драгијевић целог дана 6. априла полицију водио на неколико локација, тело девојчице није нађено. На крају је смештен у притвор, а дешавања у притвору окончана су смрћу Драгијевића која је, како тврде патолози била насилна, иако је МУП претходно саопштио да је Драгијевић преминуо природном смрћу. Полиција тврди да има довољно доказа да је девојчица убијена, њено тело још увек није нађено, а испитивања евентуалних пропуста у истрази-институцијама су мање важна.

Апелационо јавно тужилаштво у Нишу овластило је Више јавно тужилаштво у Нишу да преузме истрагу у случају смрти Далибора Драгијевића од Вишег јавног тужилаштва у Зајечару.

Прочитајте још:  НИЈЕ САМО ДОЛОВАЦ!! Ко све из српског правосуђа се крије иза леђа Кристофера Хила?
Саслушања поводом насилне смрти осумњиченог, како је Инсајдеру потврђено у МУП-у почела су средином маја, а на списку за информативне разговоре су инспектори борске полиције као и инспектори Управе криминалистичке полиције из Београда који су испитивали осумњиченог Драгијевића.

“Једноставно је утврдити околности смрти Далибора Драгијевића брата осумњиченог за убиство Данке Илић из Бора, јер су постојале камере”-рекао је недавно министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Упркос таквим тврдњама, истрага месецима не одмиче, односно и даље нема осумњичених за насилну смрт Драгијевића.

Инсајдер

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *