Берлинска конференција: Верска слобода на Западу је угрожена

0

Берлинска конференција: Верска слобода на Западу је угрожена.

На конференцији у Берлину, стручњаци за верске слободе упозорили су да би подржавање традиционалних ставова о браку и породици могло имати озбиљне последице по нечију политичку каријеру или посао.

Прочитајте још:  Нина Стојановић: О ЈЕДНОЈ ДРАГИЦИ…
У Берлину је одржана конференција „ЗаРБ и толеранција традиције: Изазов за плуралистички Запад“ током које су стручњаци за верске слободе разговарали о потешкоћама са којима се суочавају присталице традиционалних учења о породици, роду и људској природи у Европи и Северној Америци. У њему су учествовали стручњаци из Азије, Америке и Европе, преноси  Еуропеан Консервативе .

Ања Хофман, извршна директорка Опсерваторије за борбу против нетолеранције према хришћанима у Европи, приметила је да изражавање традиционалних верских уверења може довести до неуспеха у каријери, правних последица или аутоцензуре. Она је нагласила да је „мирно изражавање личних верских уверења постало потенцијални крај политичке каријере или запослења”.

Др Хосе Луис Базан, правни саветник Комисије католичких бискупских конференција Европске уније, говорио је о потешкоћама са којима се хришћани суочавају у условима „уљудног прогона“. Он је навео упозорење папе Фрање о друштвеним и правним притисцима који отежавају хришћанима да живе у складу са својим уверењима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Кључна грешка западних планера
Координаторка Европске комисије за борбу против антисемитизма, др Катарина фон Шнурбејн, истакла је потребу да се верске слободе помире са другим друштвеним вредностима, напомињући да се оне међусобно не искључују.

Као одговор на забринутост учесника, биће представљена нова декларација о подршци верским слободама, коју је најавио Тодд Хуизинга из Института за верску слободу. Он је рекао да би ова најава могла имати значајан утицај на заштиту верских слобода и промовисање међусобног разумевања у друштвима.

Прочитајте још:  Захарова Западу: Дајте нам распоред наших инвазија да можемо да планирамо одмор
Специјални саветник Мађарске за верска питања Марк Аурел Ершеђи такође је указао на важност одржавања “културне равнотеже”, наглашавајући да регионалне традиције могу помоћи у супротстављању “идеолошкој колонизацији” која угрожава културне разлике.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *