Агенти страног утицаја су у енергетском сектору нашли па зашли

0
па

Реверзибилна хидроелектрана Бистрица

Агенти страног утицаја су у енергетском сектору нашли па зашли

Реверзибилна хидроелектрана Бистрица је корисна, свакако боља него батерије, али пре министарке Ђедовић коштала је 600 милиона евра – сад већ траже 1,2 милијарде, ДУПЛО!

Кад је Марко “Отпор” Ђурић (на листи агената страног утицаја још од прошлог миленијума) отишао у Америку на форум Пупин (који организује лобистичка приватно финансирана НВО на чијем оснивању је био и Хил и Брнаба, која лобира и за копање литијума, коју води Вук Велебит, повезан са Рио Тинтом преко свог другара Милоша Николића из НВО “Либек”) испоставило се да је потписао и “енергетски споразум” са САД – по принципу ми њима све. То је колонијални окупаторски документ којим се легализује отимачина српских богатстава.

Једна од последица је и да ће кренути поплава соларних и ветропаркова компанија које долазе са Запада и из неког пореског раја, а струја из њих ће се чувати у батеријама (субвенционисаних компанија “Елевен еС” и “Инобат”, планирају – литијумским).

Батерије, чак и ако нису литијумске него натријумске, су лоше решење јер ће моћи да чувају ограничену количину струје (нема ту више од 4 до 6 сати струје за неко мало место). Ако су литијумске ту долазе и други ризици, пожара и скупе и опасне рециклаже.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бистрица не може бити готова пре 2031.
Ни батерије неће моћи да приме толику количину струје, неће моћи да их направе довољно. Дакле једини излаз за странце је да им ЕПС буде стално на услузи да то прими.

Ако мафијаши направе толике соларне и ветро капацитете онда ће покушати ЕПСу да натоваре уговорну обавезу да прима вишкове по гарантованим ценама. То би била пљачка народних пара: ако већ имате вишак господо, са којим не знате шта да радите, па то је ваша грешка – мораћете ви да платите ЕПС-у да прими тај вишак, немојте нашој компанији да товарите трошкове док Американци узимају профит.

Прочитајте још:  Хрватска од Црне Горе поново тражи једрењак "Јадран"

Заштитимо Јадар и Рађевину

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *