Лудило мозга: Патријарх Вартоломеј отвара споменик самом себи

0

Лудило мозга: Патријарх Вартоломеј отвара споменик самом себи.

Цариградски патријарх Вартоломеј, током посете Аустралији, учествовао је у отварању  споменика самом себи.

Прочитајте још:  Усташе оскрнавиле српски споменик у Клепцима
Дана 15. октобра 2024. године уприличено је отварање скулптуре, која ће убудуће подсећати посетиоце Светог манастира Панагија „Аксион Ести“ у граду Мелбурну у Аустралији на посету патријарха Вартоломеја, преноси Савез православних новинара .

Прочитајте још:  Поново се вијори тробојка на споменику убијеним и отетим Србима у Великој Хочи
Скулптор С. Јинкс је приказао цариградског патријарха како седи на клупи са књигом у рукама на којој је на грчком и енглеском написано: „Устав Цркве“.

„Општи изглед статуе, верујем, ствара осећај једноставности и понизности, особине које, по свему судећи, красе личност нашег Патријарха и чине га тако приступачним и драгим његовој духовној деци и тим људима широм света. који имају ту срећу да га изблиза упознају“ – приметио је архиепископ аустралијски Макарије (Цариградска патријаршија), описујући пројекат.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Николај Берђајев: ЦРКВЕНА ПРЕВИРАЊА И СЛОБОДА САВЕСТИ
Ово није први пут да патријарх Вартоломеј учествује у оваквим догађајима. 2015. године открио је своју бисту испред Високе богословске школе на острву Халки у Грчкој.

Подсетимо, Патријарх Вартоломеј редовно позива на екуменизам, а такозвана ПЦУ коју је он створио у Украјини отима црквене објекте канонској цркви у којима се касније уместо литургија одржавају оргије и сатанистички ритуали. Питање је једни: Шта је следеће?

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *