ПОЗНАТИ АМЕРИКАНАЦ ПРИМИО ПРАВОСЛАВЉЕ: “Бог је тако рекао, желим да живим у манастиру”

0

ПОЗНАТИ АМЕРИКАНАЦ ПРИМИО ПРАВОСЛАВЉЕ: “Бог је тако рекао, желим да живим у манастиру”.

Џибри Бел је испричао како је одлучио пре четири – пет година да постане православац, а крштење је обавио у цркви у Чикагу.

Американац Џибри Бел, познат по својим снимцима на друштвеним мрежама у којима дели одушевљење Србијом, прешао је у православље.

Он је у снимку на Тик Ток налогу “минут_са_машом” испричао како је до тога дошло и који су разлози за то.

Прочитајте још:  Од сутра ће у свим школама у Србији бити присутни полицајци
Он испричао је како је одлучио пре четири – пет година да постане православац, а крштење је обавио у цркви у Чикагу. Џибри је изразио жељу да учи више о православљу и планира да постити и проведе време у манастиру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Пре четири-пет година сам био у цркви и рекао себи: “Можда желим да будем православац”. Не знам зашто је тако било. Бог само каже. И онда сам чекао и чекао. И отишао сам у цркву у Чикагу и тамо сам се крстио. Било је много лепо” – испричао је он за овај канал, крстећи се све време, и рекао да сада жели да учи више о православљу.

“Постићу овог месеца” – рекао је, а истиче и да жели да иде и у манастир.

“Желим да живим у манастиру, да научим више, зато што је Бог велики. Моја религија је љубав, али ја сам православац” – рекао је Џибри Бел.

Прочитајте још:  Не, није грешка – ово се дешава у Србији: Индијци који граде вијадукт у Чортановцима штрајкују, јер им се крше радничка права
Он, иначе, већ дуже време живи у Србији у коју га је довела љубав према једној Миони. Упркос раскиду са њом, овде је остао, јер је заволео Србију и Србе. Диви се, како нашој култури, тако и људима и често прича да Запад има погрешно мишљење о нама.

Овде организује и бројне хуманитарне акције, дели милостињу…

Члан музичког бенда “Black Serbs”.

Религија.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *