Орбан: ЕУ би да сруши мађарску владу и постави марионетску власт

0
орбан

Виктор Орбан

Орбан: ЕУ би да сруши мађарску владу и постави марионетску власт.

Прочитајте још:  Дугини грчеви евродемократије
Мађарски премијер Виктор Орбан оптужио је Европску унију да настоји да сруши његову владу и да успостави марионетски режим у тој централноевропској земљи.

“Независна мађарска политика је неприхватљива за Брисел. Зато су у Бриселу најавили да ће се отарасити мађарске националне владе. Такође су најавили да желе да поставе бриселску марионетску на чело ове државе”, поручио је он у Будимпешти, приликом обележавања националног празника у знак сећања на оружану побуну против Совјета, 1956. године.

Прочитајте још:  ИТАЛИЈАНСКИ ЛЕКАР УПОЗОРАВА ДА СЕ НИКАКО НЕ ТЕСТИРАМО – dr Roberto Petrella (Видео)
Орбан који је и раније упозорио како председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и лидер Европске народне партије Манфред Вебер настоје да “сруше суверенистичку мађарску владу” и замене је “администрацијом у бриселском стилу”, позвао је Мађаре да наставе да се опиру вољи Брисела и да дају “јасан и недвосмислен” одговор “као 1956”.

ЕУ је, иначе, ускратила милијарде евра финансијске подршке Мађарској због наводног кршења владавине права, док су неки посланици блока више пута предлагали да се Мађарској одузме право гласа због, како тврде, демократског назадовања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Орбан се такође сукобио са другим лидерима ЕУ због одбијања да помогне Украјини и санкционише Русију, као и због залагања за прекид ватре и мировне преговоре.

Прочитајте још:  Мађарски МИП критиковао Бореља због позива на украјинске ударе дубоко у Русији
Критичари су због тога навели да се Орбан залаже за руске интересе, а против интереса својих партнера из ЕУ и НАТО.

“Бриселске бирократе су увеле Запад у безнадежан рат. У њиховим главама овај рат је рат Запада против Русије. Сада желе да отворено гурну целу Европску унију у рат у Украјини”, рекао је он.

Истакао је да ЕУ планира да дозволи украјинским војницима да се стационирају у Мађарској након будуће победе “како би гарантовали безбедност целе Европе”.

“Ми Мађари бисмо се једног јутра пробудили и видели да су словенски војници са истока поново стационирани на територији Мађарске. Ми то не желимо, али притисак из Брисела је сваким даном све јачи”, рекао је Обран.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *