БИТИ ПАТРИЈАРХ НИЈЕ САМО ПРИВИЛЕГИЈА,НЕГО И ОБАВЕЗА! Јавни позив СПЦ да поведе верни народ у одбрану Косова и Метохије

2

Браћо и сестре, време је да сви заједно понесемо део косовско-метохијског крста.

Позивамо СВЕТУ СПЦ да нас поведе.
У наставку објаве следи писмо, које ћемо послати Светом Синоду и свим епархијама СПЦ.

СВЕТИ СИНОДЕ,

С вером у Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, обраћа вам се ваше српско православно стадо.

Сведочимо да су се над нашом Светом земљом, Косовом и Метохијом надвиле силе зла.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Црне птице грабљивице нападају наша вековна огњишта, наше светиње, гробове наших предака, дете у колевци, пуцају у све српско, убијају све што се српским именом зове.

Раније су нам палили светиње, цркве и манастире, а сада их присвајају, отимају и приписују себи, врше тихи погром нашег народа… Наш народ нестаје са КиМ.

Кроз историју смо увек налазили спас у Господу нашем Исусу Христу.

Упркос тешким искушењима у нашем историјском трајању, СПЦ, Светосавље и наша традиција је својом оригиналношћу и посвећеношћу вери и народу, очувала наш идентитет и посебност.

У најтеже време за српски народ, за време турске владавине, и поред свих невоља доживљаваних у том добу, ипак се у српском народу није угасила вера и љубав према својој православној цркви. Свештеници и монаси су увек били ту, учили, тешили и храбрили свој народ. СПЦ и наше јуначке епске песме су нас одржале. А певало се највише о Косову, Кнезу Лазару, Милошу Обилићу, Краљевићу Марку.

И данас, када се српски народ налази на распећу, очекује од СПЦ да у овим тешким временима покаже мудрост и спремност да оправда историјску улогу коју има у животу Срба.

Прочитајте још:  Столтенберг: Додатне НАТО трупе кренуле на Косово, циљ да се смире тензије

Данас је нашем народу на КиМ потребна наша помоћ.

Да ли СПЦ има план како да том народу помогне?

Бити патријарх или владика СПЦ није само привилегија већ и обавеза.

Очекујемо да покажете да сте дорасли тренутку и историјској улози на коју вас је Господ позвао и поставио вас на чело СПЦ.

Ми, српски православни народ, сматрамо да је време да сви заједно понесемо део косовско-метохијског крста.

Само уз Господа и Крсни ход, можемо спасити наше светиње, нашу духовну колевку, нашу духовну вертикалу саздану од Светосавља и Косовског завета, наше исходиште и наш српски свет. Јер само уз веру у Господа и по милости Божјој можемо осетити благодат, милост, мир и спас за наш народ на КиМ.

Као што знате Србија и српска државност се брани на КиМ. Ако изгубимо КиМ наши непријатељи се неће ту зауставити. Нико се неће осећати спокојним.

Да ли ће се тада оно што остане од Србије и српског света бранити у Београду? Свака држава око нас гледа крвавим очима да нам отцепи по парче земље. Иако смо им свима већ “дали” по то парче.

Човек се спасава само у Богу и уз Бога, зато је неопходно да увек будемо са Христом, да би и Он био у заједници са нама и помогао нам да се спасемо.
Само уз Господа и Крсни ход  можемо се одбранити од сила зла које су се надвиле над нама.

Српски народ се није предао, српски народ се не предаје!

С вером у Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, ваше православно стадо.

Прочитајте још:  Најновији споразум са Приштином о енергетици је гори чак и од Бриселског споразума

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

Група администратора српских патриотских телеграм канала

Адресе на које треба слати ово писмо:

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “БИТИ ПАТРИЈАРХ НИЈЕ САМО ПРИВИЛЕГИЈА,НЕГО И ОБАВЕЗА! Јавни позив СПЦ да поведе верни народ у одбрану Косова и Метохије

  1. Svaka čast ovim ljudima, nadam se verodostojnom odgovoru svetog sinoda SPC. Pročitao sam barem jednu kvalitetnu i normalnu vest u poslednjih nekoliko godina. Povedite nas braćo dok ne bude kasno, vreme teče nasoj braci treba pomoć.Pozdrav iz Toplice.

  2. Тачно – српски народ се није предао, српски народ се ПРОДАО!
    Шта очекивати од патријарха који љуби руку сатанисти из Ватикана – папи. Шта очекивати од разно разних владика ђубради које умањују број српских жртава у Јасеновцу. Шта очекивати од сатане, такзв. српског патријарха који предаје томос измишљеној македонској православној цркви као и измишљеној македонској “нацији”. Таква сподоба слуша свог политичког господара који слуша своје западне газде. И такав ће да поведе СТАДО? Њега и ткзв. издајнички синод СПЦ уопште не занима Космет, српски народ на њему и српска колевка. А можда би их занимао један добар земљотрес од 6-7 по Рихтеру ако погоди Београд?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *