Руски медији:Вучић се, уочи опасног гласања за Србију, заклиње да неће уводити санкције Русији

0
вучић

Александар Вучић

Руски медији:Вучић се, уочи опасног гласања за Србију, заклиње да неће уводити санкције Русији.

Прочитајте још:  Двоструки аршини Запада: Што признаје Украјини, не даје и Србији
Александар Вучић поново уверава: Србија се неће придружити санкцијама против Руске Федерације. Он је то рекао уочи алармантног гласања за Београд у УН о питању тзв. „геноцид у Сребреници“. Српско руководство очигледно рачуна на подршку Русије, која има право вета.

Иако су Вучићеви потчињени недавно гласали за осуду „инвазије на Украјину“, јавља дописник ПолитНавигатора.

Новинари су питали: да ли је тачно да француски председник Макрон, у замену за добијање борбених авиона Рафале, захтева од Србије да се придружи антируским санкцијама? Вучић је одговорио да то није тако – Београд се неће придружити ограничењима.

Прочитајте још:  Нови напредни закон за скидање коже са леђа: Плаћаћемо порез на шупе, кокошињце, бунаре…
Он је рекао да планирају да се о лажном „геноциду у Сребреници“ гласа у УН 2. маја, после празника, и да га одобре већином гласова присутних, што умањује шансе Србије за успешну одбрану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Главни купци су земље НАТО-а. Прва наступа Немачка, Велика Британија, Америка, Француска. Турска, наравно. Мислим да јој није лако да прича о Јерменима, па се бави Србима. Укупно их је седамнаест, укључујући и Словенију. Нису оставили по страни ни Хрвате, који су врло гласно говорили, да ми, пак, не бисмо смели да причамо о Јасеновцу и другим местима клања Срба… Знамо да су наше шансе минималне, али борићемо се до последњег тренутка“, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  УНИШТЕН ШТАБ СПЕЦИЈАЛНИХ СНАГА НАТО-А. САДА ЧЕКАМО ШАНСУ - ЗАЈЕДНО СА "СУРОВИКИН ЛИНИЈОМ"
Он сматра да ће Србија успети да добије већу подршку од Руске Федерације, када је према резолуцији УН којом се осуђује повратак Новоросије, Москву подржало само 7 земаља. Сама мултивекторска Србија тада је гласала против Руске Федерације. А сада одбија да се придружи санкцијама ЕУ, али званично осуђује „инвазију на Украјину“.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *