Петковић: Приштина одбила да учествује у директном разговору, не жели разговор о ЗСО

1

Petar Petković (Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju)

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је вечерас, у Бриселу, да је „Приштина одбила да учествује у директном разовору са нама зато што је одбила да разговара о Заједници српских општина (ЗСО)“.

„А управо је ЗСО била данас тема у Бриселу, онако како је и Лајчак то најавио у јавном саопштењу од 30. септембра. Дакле, Приштина је та која одбија разговор о формирању ЗСО иако је наша страна врло директно инсистирала на разговор о формирању ЗСО и изнела конкретне кораке за њено формирање“, изјавио је Петковић, за Радио телевизију Србије (РТС), наводећи да је управо завршио трећи по реду састанак са специјалним представником Европске уније за дијалог, Мирославом Лајачаком.

Како је Петковић навео, за Беогад је „то питање свих питања, то је срце самог дијалога и ако хоћемо да разговарамо о нормализацији односа то можемо искључиво ако додје до формирања ЗСО али и имплементације свих претходно постигнутих споразума“.



Он је рекао да истовремено косовски премијер Аљбин Курти из Приштине шаље поруке које „директно убијају дијалог“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ми ћемо инсистирати на ЗСО. Ми смо посвећени дијалогу, он је за нас важан јер је то место где можемо да решавамо искоријски проблем који постоји измедју српског и албанског народа, али компромисним путем, компромисним решењем“, нагласио је Петковић.

Како је рекао, „што се нас тиче разговора има, ми желимо да разговарамо“.



„То што албанска страна не жели да разговара то је друго питање, они ће сада говоритии како формирање ЗСО није било на дневно реду, али чињеница да су одбили ЕУ и Лајчака да разоговарају о тој теми јасно показује да је то данас итекако била тема“, рекао је Петковић.

Прочитајте још:  Вучић: Питао сам Помпеа, чак и да то учинимо да ли улазимо у ЕУ? Нисам добио одговор

У Бриселу су целог дана трајали одвојени разговори делагација Београда и Приштине са Лајчаком али заједничког трилатералног састанка није било због неслагања о којим темама може да се разговара.

[table id=1 /]



Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Петковић: Приштина одбила да учествује у директном разговору, не жели разговор о ЗСО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *