Предало се још 1.000 маринаца у Маријупољу

0

Украјински снајпериста (Фото: Министарство одбране Украјине)

Ратни репортер “Русије 24” Александар Сладков објавио је на на телеграм-каналу да се предало 1.000 украјинских маринаца.

Министарство одбране Русије за сада није потврдило ове информације.

Украјинске екстремистичке снаге опремају положаје у стамбеним зградама, обдаништима, школама, а такође распоређују тешко наоружање у густо насељеним четвртима Харкова, саопштио је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

Прочитајте још:  Колона „Тигрови“ ушла на територију Украјине (ВИДЕО)

Он је додао да је од 10. априла 2022. године забрањена евакуација цивила. Поред тога, јединице Оружаних снага Украјине опремиле су положаје и распоредиле технику у школама у Северодоњецку ЛНР, као и у Серебрјанки и у две школе у Белозерском у ДНР.

„У Черниговској области екстремисти настављају да спроводе рације у приватним домаћинствима током којих под претњом физичког обрачуна и убиства насилно одузимају људима храну, материјалну имовину, као и приватне аутомобиле“, додао је Мизинцев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *