Сладољев: ‘Да није измишљена дијагностика, коронавирус не бисмо ни приметили!’

3

Срећко Сладољев (Фото: Принтскрипт)

Хрватски имунолог и један од најпознатијих звиждача који се борио за опстанак Имунолошког завода, Срећко Сладољев, коментарисао је за Дневно.хр хистерију око епидемије коронавируса назвавши је неозбиљном и великом срамотом целокупног светског здравственог састава.

„У коронавирусу нема ничег новог што човечанство већ није искусило. Реч је о најобичнијем „инфлуенца-лике“ вирусу или вирусу сличном грипи који нас је у задњих 70-ак година погодио више од 200 пута. То доказује и минималан број оболелих који би се, да није медијски сензационално напумпане панике, уклопио у број оболелих од сезонске грипе и не бисмо га ни примијетили“, појашњава Сладољев, додавши да је ријеч о дебаклу Свјетске здравствене организације, који им се није догодио први пут.

„Не бојим се заразе, бојим се полицијског сата, затварања граница, несташица хране у трговинама, блокаде школа и вртића, а сам коронавуирус, који је изузетно заразан, уопште није опасан“, наводи Сладољев, додавши да се овакве заразе догађају сваке године и да се имунолошки здрав сустав ефикасно може од њега обранити захваљујући станичној индивидуалној обрани.



Сладољев притом примећује једну чудну нелогичност, а то је чињеница да већ постоји тест на коронавирус, односно да је најприје измишљена дијагностика па онда по њој назван вирус.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сценариј је сада знатно, знатно бољи. Kод “свињске грипе” су погрешили када су пребрзо истрчали са вакцином (направили су га пре него је и избила епидемија!), а сада су се истрчали са специфичном дијагностиком за коронавирус“, појашњава Сладољев, додавши да би се, да није дијагностике, радило о атипичној грипи. А овако је, каже, добила име и настала је паника.

Прочитајте још:  Цене тестова повећане да би се напунила државна каса

Напомиње да је изразити противник вакцина за које, каже, да неће имати учинка ни на коронавирус. Kоначно, подсећа да је у раздобљу у којем је “од короне” умрло тисућу људи, од маларије умрло 50 пута више!

Дневно / Васељенска



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Сладољев: ‘Да није измишљена дијагностика, коронавирус не бисмо ни приметили!’

  1. Сладољев, Јована, велковски…сви који су конструктивни према олошу који намеће страх и панику….хвала што сте пренели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *