Да ли ће на Kошутњаку нестати 19 хектара шуме?

0

(Фото: Википедија)

Две године након што је компанија Авала Студиос најавила да ће улошити 50 милиона евра у филмске студије на Kошутњаку, Град Београд упутио је протекле недеље елаборат за рани јавни увид, како би се ступило у израду Плана детаљне регулације комплекса Авала филма у Општини Чукарица.

Јавни увид обавиће се у згради Градске управе, у Улици 27. марта и траје од 29. јуна до 13. јула.

Међутим, као и пре годину дана, када су обарана стабла близу скијашке стазе, Грађани Kошуњака су се са правом су се забринули за судбину шуме у том делу престонице.

Многи активисти, попут удружења Савски насип и покрета Одбранимо реке Старе планине, реаговали су на друштвеним мрежама тврдњом да се спрема велика сеча шуме због изградње огромног стамбеног комлекса.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Медији су пренели и да се спрема огољавање, чак 19 хектара шуме.

Иначе, како се наводи у поменутом документу, главни циљ је стварање могућности за развој филмске индустрије у Београду и Србији, као и стварање услова за планирање пратећих садржаја који ће подржати развој филмског центра.

Под тим садржајима, како се објашњава, подразумевају се култура, образовање, спорт, али и комерцијално пословни, стамбени и други садржаји.




Ипак, наредних дана показаће се шта су праве намере, а грађани ће информације, као и до сада, делити путем друштвених мрежа и осталих медија на интернету.

ШТА ЈЕ ОБУХВАЋЕНО ПЛАНОМ

Планом је обухваћен део територије општине Чукарица, површине око 86 ха.

То подручје налази се између границе Просторно културно историјске целине Топчидер, улица Благоја Паровића, Kнеза Вишеслава, Милоја Закића, Милоја Закића прилаз 2, Арчибалда Рајса.

Прочитајте још:  БЕОГРАД Протест синдиката управе, културе, образовања

Од стамбених блокова ту су они уз улице Милоја Закића, Димитрија Аврамовића и Владимира Роловића.



Политика / Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *