Неђове пропуснице за Милове Херцеговце

1

Дошао сам у посјед докумената и Пограничних пропусница које издаје Удружење Црногораца у Требињу и Херцеговини „Вук Мићуновић“ за одабране појединце како би могли прећи границу без корона тестова, ући у Црну Гору и у недељу гласати за ДПС и Мила Ђукановића. Ове специјалне пропуснице већ неколико дана у Требињу дијели Неђељко Томашевић, предсједник Удружења Црногораца „Вук Мићуновић, а из више извора ми је потврђено да управо Томашевић обећава да ће сви Требињци и Херцеговци који оду у Црну Гору и гласају у недељу 30-ог августа за Мила и ДПС добити адекватну новчану награду, те ће уз то бити плаћени и сви путни трошкови!

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Томашевић је истовремено и истакнути активиста владајућег СНСД-а у Требињу, његово Удружење Црногораца у Херцеговини добија средства из градског буџета, а између осталих јавну подршку му пружа и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који се изјашњава као Црногорац. Нажалост Томашевић није једини, према неким сазнањима још неки појединци и привредници у Требињу, блиски владајућем СНСД-у, прикупљају гласове за Мила и ДПС, мијешајући се директно у изборни процес у сусједној држави. Они морају бити свјесни да ће њихова имена и фирме бити јавно објављени због нечасног посла чим добијем потврде и документа, и сносиће последице јер подржавају црногорску власт која покушава на силу да отме светиње Цркви. Најгоре у свему је лицемјерство јер се појединци представљају као неки ктитори, донатори и патриоте који помажу Цркву, а са друге стране раде прљаве послове.

Према неким процјенама, у источној Херцеговини има између 1 500 и 2 000 особа, неки тврде чак скоро 2 500, који имају црногорску личну карту или добију одређена документа са којима могу гласати на изборима у Црној Гори, и да је цијели процес строго контролисан и под надзором служби и режима у Црној Гори. Према одређеним сазнањима, Неђељко Томашевић једна је од особа на подручју Херцеговине која је блиска Агенцији за националну безбједност Црне Горе, и протеклих дана издао је испред Удружења Црногораца у Херцеговини велики број Пограничних пропусница, за лакши прелазак црногорске границе и улазак у сусједну државу. Овакве Пограничне пропуснице нису никакав валидан документ за прелазак границе, али су начин да појединци покажу лојалност црногорском режиму и имају повлаштен третман.

Прочитајте још:  АДЕЛА МАРГОТ: Ћирилица је чудесни кључ за разумевање прошлости и поправљање будућности!

Сви они који су спремни за шаку долара да продају себе и своју породицу, оду у Црну Гору и гласају за Мила Ђукановића и његов ДПС, морају знати да издају не само себе, свој народ и породицу, већ светиње и претке који су се борили за њих и слободу. Пар хиљада гласова из Херцеговине, као и мало већи број купљених Албанаца са Косова и Бошњака из Рашке, могу пресудно утицати на крајњи изборни резултат парламентарни избора у Црној Гори. Зато сви они Херцеговци који буду за викенд и у недељу отишли да подрже Мила и ДПС, одазивајући се на позив Едија Раме и сличних, а посебно организатори који из сјенке тајно руководе процесом, морају бити свјесни да раде нечасан посао због којег ће их се стидјети покољења, о чему је говорио и Милорад Дака Давидовића у разговору који сам снимио и емитовао синоћ.

У памет се Херцеговци! Не смијете продати вјеру за вечеру, јер сви који узму прљав новац, оду у Црну Гору и гласају за Мила морају бити свјесни да ће њихова имена  бити објављена и позната јавности, јер се све прати и евидентира, и да ће без потребе осрамотити и оставити биљег на себи и својој породици.



Небојша Вукановић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Неђове пропуснице за Милове Херцеговце

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *