Родитељима ђака на вајбер групи грешком послао слику полног органа

0

(Фото: Depositphotos/belchonock)

НЕНАД Н. (55), учитељ у подручној основној школи у Мијатовцу, који је грешком у вибер групи за родитеље уз домаћи задатак послао и фотографију полног органа, суспендован је са посла. Школа је против њега покренула дисциплински поступак, а ђацима је додељен нови учитељ.

За непримерену фотографију сазнало се када је један родитељ недавно поднео пријаву полицији због фотографије, која је прослеђена Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

– Не знам о чијем полном органу је реч, али, у сваком случају, фотографија је непримерена. Учитељ није порицао, али није рекао да је слика његова. Пошто сам видео фотографију, сазвао сам родитељски састанак и суспендовао учитеља до окончања дисциплинског поступка. Обавестили смо и Министарство просвете, науке и технолошког развоја и полицију. Родитељи су негодовали, нимало није било пријатно. Учитељ се извињавао родитељима, схватио је да је погрешио и обрисао слику двадесетак минута након што ју је послао. Рекао ми је да је тек касније схватио да ју је грешком послао са задацима, али било је већ касно, јер су је родитељи већ видели – каже, за “Новости”, Марко Ђурић, директор ОШ “13. октобар”.




Школа је, додаје директор, испоштовала све процедуре које предвиђа Закон о основама система образовања, на основу ког је и покренут дисциплински поступак. Сада МУП ради свој део посла на основу пријаве родитеља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ненад Н. је у просвети више од 30 година и до сада никада није имао сличне испаде. Због тога смо сви били у чуду када смо сазнали шта се догодило. Предузели смо све да бисмо заштитили децу, која, како је утврђено, нису могла да виде тај непримерен садржај, јер је група искључиво намењена родитељима, а учитеља смо склонили из наставе док не буде утврђена његова одговорност. У сваком случају, то је најтежа повреда радне обавезе до сада – оцењује директор Ђурић.

Прочитајте још:  Фотографије ужаса: Школа на Тајланду почела да ради: Деца у стакленим боксовима, спавају у кутијама...

Прочитајте још: 


Иначе, суспендовани учитељ има троје деце, а његова супруга ради у истој школи као помоћна радница.

ТЕЖА ПОВРЕДА РАДНЕ ОБАВЕЗЕ

KАKО “Новости” сазнају од Животе Старчевића, руководица Школске управе у Јагодини, они су 28. новембра испитали случај и утврдили да је школа покренула дисциплински поступак због теже повреде радне обавезе. Школска управа, која прати случај, истог дана је обавестила тим Министарства просвете задужен за заштиту од злостављања, занемаривања деце и превенцију насиља.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *