ЧИШЋЕЊЕ У РУСИЈИ: После невладиних организација и појединци који примају новац из иностранства мораће да се региструју као СТРАНИ АГЕНТИ

1

(Фото: пиxабаy.цом)

Русија је већ више „невладиних организација“ финансираних са Запада, које се на њеној територији овако или онако баве политиком, приморала да се пререгиструју као „страни агенти“. Потом је неке прогласила и за непожељне.
То је био први корак или – прва фаза.

Сада је комисија горњег дома њеног парламента (Савета федерације) за заштиту државног суверенитета предложила да се и појединци који се баве политичким активностима, или прикупљањем информација у војно-техничкој сфери, а истовремено добијају страну финансијску потпору, прогласе за „стране агент“.

Председник те комисије, Андреј Kлимов, изјавио је да се у њој о таквим појединцима разговарало уз учешће представника надлежних министарстава и ресора и стручњака.




Према његовим речима, уследиће пакет закона у којима ће бити прецизирано да ће за стране агенте бити проглашавани и они који за такве активности примају новац из иностранства било директно било преко посредника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Исти третман ће имати „и друга имовинска или организациона и методолошка помоћ из иностранства“.

Kлимов је најавио да ће Русија – због „појединаца страних агената“ – извршити и неопходне измене у свом административном, изборном, радном и кривичном законодавству.


Прочитајте још: 


Појавиће се формулације „лице које обавља функције страног агента“ и „лице повезано са особом која делује као страни агент “.

Русија ће – како је нагласио Kлимов – настојати да све ове измене унесе у своје законе пре наредних парламентарних избора.

Прочитајте још:  Европска унија продужила санкције Русији и оштро запретила због Украјине

Председник Русије Владимир Путин у децембру 2019. године потписао је закон о „страним агентима“ међу медијима који делују у Русији.


[table id=1 /]




Вебтрибуне

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЧИШЋЕЊЕ У РУСИЈИ: После невладиних организација и појединци који примају новац из иностранства мораће да се региструју као СТРАНИ АГЕНТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *