5 простих ствари због којих се за неког “лепи” НОВАЦ: Не, није цака у ЦРВЕНОМ НОВЧАНИKУ!

0

foto: Depositphotos/gregorylee

У целом свету људи имају различита уверења о обичајима и ритуалима који привлаче новац. Свима је познато старо кинеско веровање да паре треба држати у црвеном новчанику, али из Јапана стиже другачије правило.

1. Новац треба држати у белом новчанику

Најбоље би било да буде од змијске коже, премда је ово најскупља варијанта. Веровање се повезује са јапанском богињом богатства, Бентен, која је некад узимала обличје беле змије. Временом се ова прича проширила толико да сада сви који желе да привуку новац држе бар нешто пара у белом новчанику.



2. Држите бар једну биљку новца у кући

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Више биљака носи овај популарни надимак. Међу њима је чувена “долар” биљка, али и златни бршљан прати уверење да привлачи богатство. Морате добро да пазите да на биљци нема сувих листова, јер ће онда новац одлазити из куће.

3. Ставите обавезно новчић у џепове нове гардеробе

Kад год купите нешто ново од одеће, ставите по новчић у сваки џеп. Ово је старо сујеверје које прати и пословица “слично се сличном радује” или “сличности се привлаче”.


Прочитајте још: 


4. Никад не стављајте новац на под

Супротно нашем уверењу да треба бацити новчиће у угао нове куће или радње, у фенг шуију се не саветује да било шта што садржи новац ставимо на под. То важи и за ташну или новчаник.

Прочитајте још:  Не може сваки мушкарац са самосталном женом: Ево зашто!

5. Никад немојте да звиждите у кући

Ово веровање потиче из Европе, али се проширило по целом свету. Сматра се да звиждање привлачи негативну енергију и зле силе које ће вам одузети имање. Некада се говорило “не звижди, привући ћеш мишеве у кућу”. Опасне штеточине које могу да упропасте кућну залиху хране сада су симбол за отицање богатства из куће, пише Лепа&Срећна.


[table id=1 /]




За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *