Ана Брнабић: Највероватније ћемо затворити све школе, а можда и вртиће!

1

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће ученици старијих разреда основних школа, као и средњих школа прећи на онлајн наставу и да ће вртићи бити затворени ако тако буду саветовали стручњаци из Кризног штаба.

Брнабићева је рекла да ће саслушати мишљење и препоруке стручног дела Кризног штаба на сутрашњој седници у вези са начином одвијања наставе у школама за старије разреде и раду вртића.

„Једна од њихових препорука је била да размислимо о онлајн настави за старије разреде, дакле у основним школама од петог до осмог разреда и средњим школама“, рекла је Брнабићева, одговарајући на питање новинара после отварања Вишенаменске лабораторијске ламеле Електронског факултета у Нишу.




Ако се то сутра буде потврдило, казала је премијерка, моћи ће да се у најкраћем року пређе на онлајн наставу јер је за то све технички спремно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„И даље мислим да, што се тиче најмлађих ученика, да је њима најбезбедније у школама, али ако ме другачије саветују стручњаци, немамо никакав проблем да њихов савет и усвојимо“, навела је премијерка Србије.

Исто, како је додала, важи и за вртиће.


Прочитајте још: 

Прочитајте још:  Брнабић: Србија поуздан партнер њемачким компанија

Подсетила је да је у вези са тим било проблема и у марту, априлу и мају, јер је велики број људи тражио затварање школа и вртића, а онда је већина њих критиковала њихово затварање и постављала питање о томе ко ће да чува децу.

„Заиста, на притисак јавности ја не могу тако да доносим одлуке. Морају заиста стручни људи да ми кажу да је то прави начин, да је то безбедније него да децу чувају баке и деке код куће. То је оно што је моја дилема, али ако ми стручне службе саветују, немамо никакав проблем да то урадимо”, рекла је Брнабићева, пренео је Танјуг.


[table id=1 /]




Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ана Брнабић: Највероватније ћемо затворити све школе, а можда и вртиће!

  1. БУДИМО ОДГОВОРНИ
    Наказе престаните плашити и уништавати народ измишљотинама за рад ваших новчаних интереса. Злочин и геноцид који чините над народом који вас је одхранио који пљачкате, задужујете, трујете, санкционишете, “вакцинишете” са вашим пајдама из иностранства је кажњиво дело које не застарева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *