НИKО НЕ ЗНА ЊЕГОВО ПОРЕKЛО: Мистериозни монолит који је нестао у Америци појавио се надомак Србије

1

Свет је прошле недеље запањио призор из Јуте, где је усред пустиње уочен необични монолит, који је убрзо поново нестао. То не би било толико чудно, да један није сада примећен и у Румунији.

Необична структура, висока око четири метра, уочена је на североистоку земље код града Пјатра Њамца, на оближњем брду Доамнеј.

Налази се недалеко од познате тврђаве Петродава, најстаријег историјског локалитета у Пјатру Њамцу. Верује се да су ово дачанско утврђење срушили Римљани.И овај монолит подсећа на онај у Јути.

– Почели смо да истражујемо чудну структуру монолита. Налази се на приватном земљишту, тако да не знамо ко је власник те скулптуре. Налази се и на заштићеном и археолошком подручју. Уколико је неко хтео нешто овде да постави, морао је прво да добије дозволу надлежних институција“, навели су из Завода за очување културног наслеђа тог румунског града.

Оба монолита су мистериозног порекла и намене.

Подсетимо, званичници америчке савезне државе Јута саопштили су да је нестао мистериозни метални монолит који је примец́ен прошле недеље у забаченом делу пустиње на југоистоку те државе на северозападу САД.

НИKО НЕ ЗНА ЊЕГОВО ПОРЕKЛО: Мистериозни монолит који је нестао у Америци појавио се надомак Србије
Мистерија која је шокирала свет: Нестао огроман монолит који се ниоткуда појавио у америчкој пустињи (Видео)

Kанцеларија локалне територијалне управе саопштила је да има веродостојне извештаје у којима се наводи да су „непознати починиоци“ уклонили монолит, а на друштвеним мрежама се шире фотографије на којима се поред стена виде и мањи комади метала.

Откако је први пут примец́ен 18. новембра, овај метални монолит висине око 3,7 метара непрекидно распаљује машту, а у јавности се све више нагађа и спекулише шта он представља и како се нашао у пустињи.

Мистериозни метални монолит прво је уочила посада једног хеликоптера који је пратио кретање и пребројавао грла у великом стаду оваца које је било у миграцији у том делу Јуте.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

Прочитајте још: 
Медији

1 Коментар

  1. Направљен је од лима, тако и звони кад се куцне, а виде се и хефтови по ивицама, нису добро обрушени, типично за наше комшије румуне 🙂

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.