НИKО НЕ ЗНА ЊЕГОВО ПОРЕKЛО: Мистериозни монолит који је нестао у Америци појавио се надомак Србије

1

Свет је прошле недеље запањио призор из Јуте, где је усред пустиње уочен необични монолит, који је убрзо поново нестао. То не би било толико чудно, да један није сада примећен и у Румунији.

Необична структура, висока око четири метра, уочена је на североистоку земље код града Пјатра Њамца, на оближњем брду Доамнеј.

Налази се недалеко од познате тврђаве Петродава, најстаријег историјског локалитета у Пјатру Њамцу. Верује се да су ово дачанско утврђење срушили Римљани.



И овај монолит подсећа на онај у Јути.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Почели смо да истражујемо чудну структуру монолита. Налази се на приватном земљишту, тако да не знамо ко је власник те скулптуре. Налази се и на заштићеном и археолошком подручју. Уколико је неко хтео нешто овде да постави, морао је прво да добије дозволу надлежних институција“, навели су из Завода за очување културног наслеђа тог румунског града.

Оба монолита су мистериозног порекла и намене.

Подсетимо, званичници америчке савезне државе Јута саопштили су да је нестао мистериозни метални монолит који је примец́ен прошле недеље у забаченом делу пустиње на југоистоку те државе на северозападу САД.

Мистерија која је шокирала свет: Нестао огроман монолит који се ниоткуда појавио у америчкој пустињи (Видео)

Kанцеларија локалне територијалне управе саопштила је да има веродостојне извештаје у којима се наводи да су “непознати починиоци” уклонили монолит, а на друштвеним мрежама се шире фотографије на којима се поред стена виде и мањи комади метала.

Откако је први пут примец́ен 18. новембра, овај метални монолит висине око 3,7 метара непрекидно распаљује машту, а у јавности се све више нагађа и спекулише шта он представља и како се нашао у пустињи.

Прочитајте још:  Борис Kнежевић - Проговорио бивши батинаш режима! Ово смо радили! (Видео)

Мистериозни метални монолит прво је уочила посада једног хеликоптера који је пратио кретање и пребројавао грла у великом стаду оваца које је било у миграцији у том делу Јуте.

[table id=1 /]


Прочитајте још: 




Медији

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “НИKО НЕ ЗНА ЊЕГОВО ПОРЕKЛО: Мистериозни монолит који је нестао у Америци појавио се надомак Србије

  1. Направљен је од лима, тако и звони кад се куцне, а виде се и хефтови по ивицама, нису добро обрушени, типично за наше комшије румуне 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *