Одевне комбинације у којима ћете бити примећени

1

Шта је за вас савршена одевна комбинација? Да ли је савршенство нешто у чему освајате погледе или оно у чему се најудобније осећате? Овај текст вам може помоћи да одаберете комбинацију која ће вас учинити сензуалном, а да се у њој истовремено осећате савршено удобно! 

Није новост да се модни трендови мењају толиком брзином да то ни ваш орман не може да “испрати”. Међутим, трик савршеног изгледа је у нечему сасвим другом! Бити аутентична, имати сопствени стил увек је у моди. Ипак, чак и стил који сте дуго градили треба освежити детаљима у тренду.

Ово пре свега подразумева неговано лице и косу, као и тело. Не може свака жена да буде згодна и без целулита, али негована – свакако! Нега подразумева масажу лица и тела, одговарајућу козметику и шминку. За коју год одевну комбинацију да се одлучите, она ће изгледати сасвим другачије уколико пажњу посветите негованом лицу, коси и одговарајућем мејкапу. 

За једну девојку је недопустиво да коса буде неуредна, испуцалих крајева или са израстком, уколико је фарбана. Негу косе не смете изоставити, а подсећамо вас да она почиње избором квалитетног шампона, маске, а ту је и серум који опоравља суве крајеве.

Исто важи и за лице, које не сме бити пошто-пото нашминкано, без основне неге. Одаберите адекватне препарате према типу коже, али и шминку коју такво лице подноси. Можете да бирате – од природне до професионалне шминке. Коју год да изаберете, идеја је да она буде умерена, а не сценска! Бар тако не раде модерне даме, које су тема наше приче.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дајемо вам предлог како да се обучете, а да не губите превише времена пред огледалом. Још важније, нећете имати дилему да ли је комбинација прилагођена дневној или вечерњој прилици.

Дугачка хаљина и патике/чизмице

Дугачке хаљине су се вратиле у моду, и то на велика врата. Најчешће су то оне хаљине које имају дугачке рукаве и истичу струк, мада ни са кошуљама-хаљинама нећете погрешити. Што се тиче дезена, допуштено је све – од тзв. “ћуркица”, преко туфница  до флоралних мотива. 

Прочитајте још:  Открила је ЧУДЕСАН рецепт: Скините флеке и старачке мрље са руку помоћу састојака из кухиње (ВИДЕО)

У сваком случају, монотони и досадни дезени нису интересантни јер је идеја да се шареним материјалима допринесе њиховој лепршавости и кокетности. Наравно, ту је и састав материјала, који би требало да буде памук или вискоза, како би вам било пријатно у њима, а оне имале боље “држање” и истицале женственост. 

Дугачка сукња уз класичне комаде одеће као што је једнобојна ролка или мајица може бити и идеалан поклон за маму, другарицу или сестру – тако да можете заједно пленити својим изгледом када кренете у шетњу.

Верујемо да ће овај аутфит бити један од фаворита јер је добар избор ако желите да будете романтични и елегантни. 

Оно што чини бонус целој комбинацији јесте одабир обуће. Управо одабиром обуће, дајете печат овој комбинацији, чиме она постаје – спортска, романтична или пословна. За опуштен стил, предлажемо патике које су преплавиле све модне комбинације последње две године. То су оне са дебелим ђоном, које су савршено удобне! Друга опција су чизмице до чланака. Удобне, а елегантне, са хаљином праве одличну пословну комбинацију. Једнако добро иду и оне од сјајне коже, али и преврнуте. Ако на то додамо и уску кожну јакну, постидећете и најсуровијег модног критичара. А ако пожелите да будете неприкосновена дама, слободно ускочите у своје омиљене салонке.

Пенцил сукња

Има ли шта кроз историју моде заводљивије од сукње? Вероватно ниједан комад одеће није доживео толико трансформација као сукња. Кројачи су их скраћивали, сужавали, додавали фалте, плисирали, али једно им је остало заједничко – женственост. 

Мода је последњих година “бацила светло” на нешто дуже моделе испод колена. То значи да нема више компромиса са одабиром материјала и дезена. И ове сезоне, хит су плисиране и пенцил сукње. 

Прочитајте још:  У римокатоличкој "цркви" жене служиле мису

Пенцил сукњу или уску сукњу високог струка мора носити девојка пристојних облина. У супротном, “тема” је промашена и онда више не причамо о укусном аутфиту. Популарни анимал принт, чије варијације чине – зебра, леопард, змија, више су примерене вечерњим приликама, нарочито ако је тканина сјајна. Таквој сукњи, пристаје сведена, једнобојна мајица или блуза, а исто важи и за обућу.

Са друге стране, једнобојни или карирани дезени, више пристају пословној комбинацији. 

Волуминизирани капути

Мислили смо да само XXL мајице представљају екцентрични тренд којем се не одупиремо већ годинама. Из сезоне у сезону, и други комади одеће добијају на “волумену”. Што би значило да слободно можете да промашите величину капута који купујете. 

Пошто је пред нама зимска сезона, причамо о капутима који ускоро напуштају наше ормане и постају део свакодневнице. Тренд каже да капути који изгледају и два броја већи, морају заузети почасно место у вашем орману. Обично су једнобојни, од загаситих до јарких боја. Као последица потенцирања на заштити животиња и животне средине, ови капути су популарни само у варијанти од вештачког крзна. 

Колико су аутентични, доказује и то да није битно са којом обућом и којим асесоаром ћете допунити свој капут. То могу бити патике, чизме, па чак и салонке. 

Џинс је увек у моди

Да ли и ви сматрате да је орман без тексас крпица исто као парфем без мириса? Ниједан светски тренд не може да прође без тексас панталона, тексас јакне или тексас сукње. То зна свака урбана девојка!

Историја џинса је просто фасцинантна. Ко би рекао да је џинс некада давно био радничко одело америчких рудара, не слутећи да ће једног дана постати звезда водиља светских трендсетерки?! Успех ових култних модних крпица је додатно у томе што се прилагођавају свим трендовима, а да при том остају верни себи и својој оригиналности.

Прочитајте још:  Талибани забранили таксистима да возе жене без хиџаба и мушке пратње

Чувене фармерице, као и сукње од тексаса, испоштовале су захтеве модних креатора и прилагодиле висину појаса, дужину и ширину ногавица. Вероватно се баш у томе крије тајна успеха! Ако не знате шта да искомбинујете, увек ће ту бити верне “фарке” које иду уз све. Макар то значило да комбиновањем сакоа и фармерица направите модни комад за пословни састанак.

Материјали са дебелим и танким линијама

Штофови карираних и пепито дезена, било да красе ваш мантил, кошуљу или сукњу, оставиће утисак да сте девојка која веома добро барата трендовима. Карактеристика ових материјала је њихова прилагодљивост осталим одевним предметима. Па тако, каро постаје послован оног момента када остатак одеће сведете на једну мирну боју, а само сакоу или сукњи дозволите да доминира у бојама и линијама. А шта кажете на пепито кратки сако? 

Ни мантили, једнако као и капути, не заостају за овим трендом. Иако би пре, сваки модни стручњак исмевао неспретност и претеривање у комбинацији више различитих шарених материјала, данас је то одраз оригиналности. Дакле, не можете погрешити, већ само бити оригинални.

Надамо се да сте одабралњ комбинацију за себе, а можда смо вам “решили” стил одевања за целу наредну недељу. Са трендовима се може врло успешно кокетирати. Зато нам и служе. Управо ти популарни модни детаљи чине ваш стил посебним, а вас модерном, изузетном женом.

Свакако, ту је и шминка која, такође по сезонама диктира нове захтеве. У комбинацији са одећом и накитом, може вас учинити краљицом стила или довести до фијаска. Из овог разлога, неопходно је да добро проверите шта је оно што вама стоји најбоље. Ово једнако важи и за шминку и одећу. 

Драган Антић / Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Одевне комбинације у којима ћете бити примећени

  1. ево ја, узмимо мене за пример,
    мада сам ја пример за мало кога. ал баш то и јесте фора

    ја сам се заљубио у жену која је имала излизану и поцепану ташну.
    онако, види се да је ношена, али и негована, ал ми је фора било то што се она усуђивала да носи ту ташну.

    па, заљубио сам се у једну четрестогодишњакињу, која је тако знала да носи своју смеђе плаву косу прошарану првим седим праменовима. и било јој је свеједно што почиње да седи (никада није седела на бетону-то морам рећи да не би дошло до неспоразума).

    заљубио сам се у једну која је у јесен сакупљала шарено лишће кестена

    па сам се заљубио у једну медицинску сестру, јер је тако брижно неговала пацијенте.

    па сам се заљубио у једну која је умела да свира клавир. седео сам код ње, акваријум је сјао у стану са угашеним светлом, а она ми је свирала “За Елизу” (иако се ја не зовем елиза. баш чудно. али лепа мелодија)

    мени је стварно лепо, мој живот је испуњен љубављу. ја волим дрво и корење дрвета када се у таласима издиже изнад земље, као делфини који скачу из воде пливајући у јату. неморам све то да имам. да га усвојим, посвојим, поробим и задржим, и покажем свуда да је МОЈЕ. ја знам да је моје, јер сам га нашао, препознао и дао му име и осећање. и нек иде сад. као ветар, када расхладивши моје лице, путује светом да расхлађује и друге – који га неће псовати јер им је збацио капу с главе. а ми ћемо се опет срести. некада. негде. ако буде било потребе.

    имао сам девојку коју сам заволео када ми се у шетњи затрчала и скочила на леђа и када сам је носио кркаче и покушавао да збацим у песак а она покушавала мене да обори на земљу.

    моју жену сам заволео када смо се руковали. после смо често ломили руке на столу. једном смо чак и сломили кревет. дупетом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *