Сукоби на сорошевским медијима… Вајс у клин Дојчиновић у плочу…

0

Стабљике узгајане на газдинству Јовањица имају само 0,54 одсто ТХЦ, што је далеко од робе коју траже љубитељи марихуане, открива магазин ВИЦЕ на немачком. Магазин је имао увид у резултате лабораторијске анализе.

Kонопља узгајана на газдинству Јовањица имала је удео психоактивне супстанце ТХЦ од свега 0,54 одсто, показују званичне лабораторијске анализе у које је увид имало немачко издање онлајн-магазина ВИЦЕ. „То је додуше изнад допуштених 0,3 одсто, али ни изблиза није права ’вутра’“, наводи магазин у ексклузивном тексту.

Сукоби на сорошевским медијима... Вајс у клин Дојчиновић у плочу...
Очигледно je да постоји добра веза између врха власти и случаја Јовањица, Било питање дана када ће Колувија изаћи на слободу

Лабораторијска анализа, пише у тексту, урађена је по налогу истраге и датирана на 16. децембар 2019. године.

Првооптужени Предраг Kолувија, власник газдинства, тврди да је узгајао индустријску конопљу и за ВИЦЕ каже да сумња и у овакве лабораторијске налазе који су битни за оптужницу против њега. Он је иначе раније пред тужилаштвом рекао да биљке конопље под стресом могу да произведу више ТХЦ него обично.Са 0,54 одсто, пише ВИЦЕ, „морало би да се конзумира преко десет грама (око двадесет џоинта), како би се осетио опојни ефекат. То води питању да ли је Kолувија неспретни узгајивач конопље чије су саднице случајно биле мало јаче него што треба, или је дилер дроге који нема појма о свом послу.“

„Ако је Kолувија стварно садио биљке са намером да их прода на црном тржишту, тешко да би нашао купце. Јер, уобичајен ниво психоактивне супстанце износи између 10 и 25 одсто. Kанабис са 0,54 одсто ТХЦ дефинитивно се не може продати ’дуваџијама’“, пише ВИЦЕ.

Са случајем упознато и немачко министарство

У тексту се подсећа да српско Тужилаштво терети Kолувију због 1,6 тона илегалног канабиса. Он је новинару магазина доставио милионске уговоре које су његове фирме потписале 2019. године за извоз индустријске конопље. Тврди да је тек тада почео да је узгаја, а не 2016. како му се пребацује.


Прочитајте још: 


Немачко издање магазина ВИЦЕ се за Kолувију занимало јер поседује и немачко држављанство. Према писању портала, са случајем је упознато и немачко Министарство спољних послова које је одбило да званично коментарише случај.

„Један запослени у немачкој амбасади у Београду, који је тражио да остане анониман, рекао је телефонски за ВИЦЕ да је и у Србији, упркос строгим законима о дрогама, неуобичајено да преко две године притвору проведе неко ко прави канабис са 0,54 ТХЦ. Има, рекао је тај извор, других случајева у Србији код којих уопште није било кривичног гоњења због повишене вредности ТХЦ код индустријске конопље“, пише магазин.Случај који је узбуркао духове

ВИЦЕ наводи да се Kолувији на терет не ставља само производња илегалне конопље, него и удруживање са припадницима полиције и тајне службе, о чему говоре протоколи порука које су размењивали. Додаје се да је Kолувијин возач Милош Т. касније у акцији америчке ДЕА ухваћен са 22 килограма хероина, те да је случај узбуркао духове у Србији јер се говорило о наводним везама Kолувије и брата председника Александра Вучића.

Сукоби на сорошевским медијима... Вајс у клин Дојчиновић у плочу...
Брнабићкина партнерка на журци на броду наркодилера Колувије!

Магазин ВИЦЕ констатује да медији блиски властима, и они критички настројени, вуку сваки на своју страну и учествују у ширењу непроверених информација о случају.

„При томе, у извештавању српских медија скоро да улогу није играло питање да ли слабо потентни канабис уопште може да буде темељ нарко-империје. Сада је задатак суда да то процени, а процес се наставља 22. децембра“, закључује ВИЦЕ.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Приредио: Н. Рујевић / Дојче веле

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.