Слога: Отпуштена радница Валија у Лозници преминула

0

Valy Foto:printscreen/facebook

Марија Стакић, мајка троје деце, која је недавно након 15 година стажа проглашена технолошим вишком у погону италијанске фирме Вали у Лозници преминула од последица високог крвног притиска и можданог удара.

– Она је прва жртва здравствене последице настале након нехуманог и незаконитог критеријума којим је извршена селекција технолошког вишка и отпуштања радница у Италијанској компанији „Голден Ладy“, која се бави производњом чарапа, женског и мушког рубља – саопштили су јуче Удружени синдикати Србије “Слога”. У том синдикату наглашавају да преминулој радници нико из Валија није веровао да има здравствених проблема.




Прочитај још: 


 

– Мислили су да глуми, због чега је била изложена дискриминацији, премештању из погона у погон, а када је затражила да буде ослобођена треће смене, отпуштена је иако је и раније имала озбиљних повреда на раду у тој компанији попут повреде лигамената – тетива на машини – истичу у синдикату “Слога”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]


 

ПРАТИТЕ НАС НА МРЕЖАМА

ТЕЛЕГРАМ       ТВИТЕР         ФЕЈСБУК




Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *