СКАНДАЛ: За Муслијуа интонирање државне химне у Србији фашизам

1
албанци

Бујановац (Фото: Танјуг)

Заменик председника општине Бујановац Шћиприм Муслију изјавио је да је “фашистичка” обавеза интонирања химне Србије “Боже правде” на почетку школске године и у школама у којима се настава одвија на албанском језику.

Муслију је навео да су се школе у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи 1. септембра суочиле с „фашистичком одлуком Министарства просвете Србије, која обавезује све ученике да на првом часу слушају српску химну“, преноси портал Бујановачке.

Прочитајте још:  Млади роботичари освојили награде у Шангају
На питање Бујановачких шта је фашистичко у интонирању државне химне у школама, Муслију није одговорио.

„Ова одлука представља озбиљно кршење званичне политике Београда у погледу националних мањина и несрпског становништа које живи у административним границама Србије. Ако се вратимо у прошлост, то је иста политика коју је Београд водио деведесетих, уз континуиран и систематски притисак посебно на албански народ“, написао је Муслију на Фејсбуку.

По његовим речима, из Полицијске станице су позивани директори школа од којих се тражила информација да ли се на часовима албанским ученицима интонира химна Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Кромпир скупљи од пилића
Муслију је навео да етничка разноликост мора да се поштује у европском духу, а не у духу двоструких стандарда као што је „Отворени Балкан“, који се промовише у Београду.

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “СКАНДАЛ: За Муслијуа интонирање државне химне у Србији фашизам

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *