Стража, нека свеће остану да горе: Сећајући се још једног српског великана

0
српског

Филип Вишњић

Сећајући се још једног српског великана који је остао непознат нашем народу

Уз Др Животија Ђорђевића и Др Жарка Видовића, Милорад Бајић је био трећи мој очински узор како треба волети и борити се за свој народ. И поред њихових надљудских дела, остали су скривени за већину. То је и најбоље објашњење зашто смо тако дубоко потонули.
Данас, на овај дан исписујем Милорадове речи опомене.

”За време свог министровања, Војислав Брајовић (2005.министар културе Србије) није дозволио да се филм ”Јадовно” прикаже на Фестивалу документарних филмова, ни у званичној, ни у селекцији ”Панорама”, у којој се приказују они филмови који нису уврштени у званичну селекцију, јер филм потресно сведочи о најмонструознијим злочинима Хрвата –усташа, које су починили над више од 45.000 Срба и Јевреја.

Уз Тадићево извињење Хрватима, то је наставак политике братства и јединства. Јадовно је био најсвирепији систем од 16 јама у које су немилице бацани Срби и Јевреји и претеча јасеновачког система логора, успостављен непосредно проглашењу НДХ. О Јадовну је и помислити болно, оно и именом својим казује много. Јадовно је јад и јадиковка наша, незацељена рана наша. Јадовно је неизмерна туга и вечита опомена да се такви злочини над православним Србима више никада не понове. О ТОМЕ СЕ ЋУТИ, али злочини се не смеју заборавити. РАНЕ КОЈЕ СЕ КРИЈУ, никада не зарастају!” каже у свом последњем јавном наступу Милорад Бајић.

Филмови овог родољуба и страдалника забрањени су на ДРЖАВНОЈ телевизији па су документи о злочинима над Србима сорошевски прекривени тамом.
Данашњег министра културе не познајем, нити сам чуо за њега али од оних преосталих 5 милона кандидати су клесани по лику и делу Брајовића. Иста школа, исто поимање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Мирослав Пушоња: Прохор Пчињски - читајући мемоаре

„Зашто си љут, зашто ти је лице намргођено? Јер ако право радиш, ведрином сијаш. А не радиш ли право, грех ти је као звер на прагу што те вреба; још му се можеш одупрети“ (Пост 4 6-7). Ако ми је допуштено тумачење, онда би оно могло да гласи: не вадите се на змију и њено лукавство, људи су давно истерани из Раја у историју. Зло је у нама, и можемо му се одупрети. Изађи на црту ако хоћеш да имаш своју кућу, народ и државу! Десет божијих заповести увек ће да важе!

Ово је моја забелешка од пре десетак година. На фб сам је ставио пре три године, на Сретење. Важи и данас!
А Филип је лепо пренео поруку из мита.

Мирослав Пушоња / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *