Преминула новинарка Љиљана Булатовић Медић

0

Дана 03.05.2023. нас је у 84. години живота напустила наша драга Љиљана Булатовић Медић, рођена Дрљевић, саопштио је њен син Дарко Булатовић.

Прочитајте још:  Новинарка у затвору због цитирања народне изреке
Љиљана је рођена 14.04.1940. године у Томашеву, општина Бијело Поље у Црној Гори. Школовала се у Београду и Књажевцу, дипломирала на одсеку опште књижевности на Филолошком факултету Универзитета у Београду.

Од 1960. до 1975. бавила се професионално политиком и била на високим политичким републичким и југословенским функцијама у Београду и Титограду. Била је први зенски посланик у Црној Гори. Својом вољом напустила је политику и посветила се истраживачком новинарству, публицистици, историјској литератури, трагајући увек за – истином! Такође је била директор првог Културног центра »Будо Томовић« у тадашњем Титограду, данашњој Подгорици.

Прочитајте још:  Преминула Тина Тарнер
Од 1975. Била је новинар-уредник у Документарној редакцији ТВ Београд, новинар листа „Експрес Политика“, главни и одговорни уредник магазина „Политикин свет“, новинар „Илустроване Политике“, дописник московског недељника „Общая газета“.

У пензији је од 1999., између нових књига, пише за београдске листове и часописе: „Гром“, „Сведок“, „Ревија 92“, „Печат“, „Правда“, „Вечерње новости“, многе руске сајтове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Преминула Радојка Перић, мајка патријарха Порфирија
Осим бројних ауторских и значајних фељтона, аутор је седамнаест књига, углавном књижевне публицистике.

Добитник је више значајних и престижних награда, од којих издвајамо: Награду Друштва новинара Војводине „Златно перо“ , награде Савеза писаца Русије Имперска култура у категорији за Словенско братство 2009. Године и дипломе „Златни витез“ на првом Словенском форуму уметности 2010. године.

Прочитајте још:  “Ако сте ме разумели добро, ако несте, па преведите си” (ВИДЕО)
Љиљана Булатовић Медић је била члан Савеза писаца Русије, Удружења књижевника Србије, Удружења новинара Србије и Друштва српско-кубанског пријатељства Београд.

Памтићемо је као непоколебљивог борца против сваке тираније, великог поштоваоца правде, људских вредности и истине.
Својим угледом, доприносом и саветима значајно је доприносила раду и ширењу истине о страдању многих народа. Сведочила је о људској патњи и несрећи.

Прочитајте још:  Новинарка из Канаде: Русија ће постићи денацификацију и демилитаризацију Украјине
Њен лик и дело остаће у трајном памћењу!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *