Да ли ће бити кажњени прозападни медији који су се до јуче клањали вакцини АстраЗенека,а сада признају њене смртоносне ефекте

0

Откриће да  AstraZeneca вакцине могу бити смртносне за оне које су их примили изазвало је праву буру у јавности и медијима.Прозападни портали који су се клањали пред вакцинама против Короне, сада међу првима објављују вести о отрову из малих бочица.

Иако је AstraZeneca вакцина од самог почетка била предмет бурних дебата, одлука о њеном повлачењу са тржишта “из комерцијалних разлога” је само врх леденог брега.

Открића о ретким, али опасним нежељеним ефектима који укључују крвне угрушке и тромбоцитопенију (TTS), поткрепљена су групним тужбама у Великој Британији и признањима компаније у судским документима. Овај развој догађаја посебно доводи у питање кредибилитет медија који су намерно превидели и игнорисали раније знакове упозорења, као што је “Данас”, чије промоције вакцине сада долазе под лупу јавне критике.

Да ли су здравствени радници и медији били потпуно искрени према јавности?

Извештавање “Данаса” и позиције неких лекара у Србији, који су могли да потенцирају профит уместо јавног здравља, доводе до питања о етичким стандардима у медицини и журналистици. Ово је особито значајно када је у питању здравствена безбедност нације у ситуацијама када се могуће негативне последице могу директно повезати са лековима или вакцинама које се промовишу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ситуација у којој се налазе грађани Србије који су примили AstraZeneca вакцину је сложена и потенцијално трагична. Забринутост поводом вести из Велике Британије о групним тужбама и признањима компаније о нежељеним ефектима поставља питање о одговорности и заштити потрошача.

Правни кораци који се предузимају могу имати значајне последице не само за индивидуалне случајеве, већ и за ширу јавну здравствену политику.

Прочитајте још:  Глумац Давор Јањић вређао невакцинисане и промовисао „боцу“, па изненада преминуо

 

Писма АстраЗенеке здравственим радницима у Србији

Са друге стране, АстраЗенека обраћала се здравственим радницима у Србији током 2021. године.

“У првом упутству за лек у Србији, када је та вакцина у питању, није било наглашено да може да изазове тромбоемболијске догађаје”, наводи се на сајту Данас и додаје да је у оба писма портал имао увид.

У другом, односно писму здравственим радницима, од 24. марта 2021. године, између осталог, стоји да користи од примене вакцине АстраЗенека надмашују ризике упркос могућој повезаности са веома ретким случајевима крвних угрушака, уз ниске вредности тромбоцита.

Како се додаје, појава тромбозе уз тромбоцитопенију, у неким случајевима праћена крварењем, веома ретко је запажена након примене вакцине.

АстраЗенека обавештава здравствене траднике том приликом на које симптоме особе треба упутити да одмах затраже помоћ лекара након примене вакцине.

Кажњавали портале који су износили истину поводом вакцина

Са друге стране факчекери, портали попут Истиномера, Раскринкавања и осталих из мреже у које непосредно спада и лист Данас, су током короне али и касније кажњавали портале који су износили сумње у сигурност вакцина, односно упозоравали јавност да вакцине које су направљене тако брзо, не могу бити сигурне.

 

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *