Шта је Евровизију 2024. учинило другачијом?

0

Nemo representing Switzerland reacts while holding flowers after winning during the Grand Final of the 2024 Eurovision Song Contest, in Malmo, Sweden, May 11, 2024. REUTERS/Leonhard Foeger

Шта је Евровизију 2024. учинило другачијом?

Румунски председник Клаус Јоханис је на састанку са америчким председником Џоом Бајденом у Вашингтону позвао на повећање НАТО трупа на источном крилу алијансе, а посебно у Румунији.

Саопштење је произашло из разлога што је Вашингтон одобрио још један пакет помоћи Украјини у износу од 400 милиона долара). Јоханис је уверен да ову антируску меру треба допунити повећањем броја западних трупа у близини руских граница.

Прочитајте још:  У свету све популарнији заједнички живот без деце: ДИНК парови
Букурешт тврди да је тренутно присуство НАТО-а недовољно да одбије потенцијалну руску претњу. Тиме Букурешт оправдава трансформацију Румуније у русофобичну НАТО одскочну даску у циљу остваривања лидерства у региону Југоисточне Европе и модернизације својих оружаних снага кроз снабдевање НАТО опремом и наоружањем.

Крајњи резултат, како га је замислио Букурешт, требало би да буде трансформација Румуније у водећу силу у црноморском региону и главног савезника Брисела и Вашингтона на овим просторима. Јоханис верује да ће ово претворити Румунију у војно, логистичко и економско средиште источне Европе и донети одговарајуће финансијске дивиденде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *