Ништа ново: Шиптари у Црној Гори неће подржати резолуцију о Јасеновцу “ни под разно”

0
Шиптари у Црној Гори

Шиптари у Црној Гори

Ништа ново: Шиптари у Црној Гори неће подржати резолуцију о Јасеновцу “ни под разно”.

Прочитајте још:  Покрет резолуције
Албански форум неће подржати резолуцију о геноциду у Јасеновцу, јер их брине то што може доћи до потенцијалног сукоба са једном државом чланицом Европске уније (ЕУ) свега месец дана до добијања ИБАР-а.

Из Албанског форума позвали су Демократе и Покрет Европа сад (ПЕС) да не прихватају услове за туђе интересе. Они су поручили су да за Црну Гору не постоји други пут сем пута у ЕУ, а да би све друго биле балканске странпутице које морамо оставити у прошлости којој припадају.

Прочитајте још:  Аустријски полицајци чуваће границу Србије са БЈРМ од миграната
Они су поручили да приоритет Црне Горе мора остати блиска и пријатељска сарадња са ЕУ и свим њеним чланицама.

„Стога изражавамо дубоку забринутост услед потенцијалног сукоба са једном државом чланицом и то на свега мјесец дана од добијања ИБАР-а. То као одговорна власт и држава себи не смијемо да допустимо. Прошлост не сме да одређује будућност. Она мора остати иза нас ако смо искрени и поштени према европској перспективи Црне Горе„, рекли су из Албанског форума.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Хрватска је уручила протестну ноту на предлог председника Скупштине Андрије Мандића да се усвоји резолуција о геноциду у Јасеновцу.

„Стога Албански форум као проевропски субјект, који истини за вољу понекад и “зажмури на једно око“, ако ни због чега, а оно због Европског пута и ИБАР-а, ни под тачком “разно” неће подржати предложену резолуцију. Уз пуно поштовање свим жртвама којима се дубоко клањамо и којима ћемо се одужити чувајући њихове потомке истог усуда борећи се предано за њихову европску будућност – позивамо све остале конституенте власти, посебно Покрет Европа сад и Демократе да не прихватају услове за туђе интересе који су све друго сем интереси Црне Горе и њених грађана“, рекли су из Албанског форума.

Васељенска/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *