„Да ли сте из Белгорода или из Београда?“ Праћење фудбалске утакмице Русија – Србија

0
„Да ли сте из Белгорода или из Београда?“ Праћење фудбалске утакмице Русија - Србија.

„Да ли сте из Белгорода или из Београда?“ Праћење фудбалске утакмице Русија - Србија.

„Да ли сте из Белгорода или из Београда?“ Праћење фудбалске утакмице Русија – Србија.

Магазин „Спортска смена“ говори о пријатељској утакмици која се одиграла на московском стадиону Динамо.

Прочитајте још:  МИСТЕРИОЗНО ДРВО О КОМ КРУЖЕ ЛЕГЕНДЕ Дрво чува најмрачније тајне у Србији!
Утакмице репрезентације постале су ретке због санкција нашој земљи, али се и даље одржавају. Јасно је да руски навијачи противнике попут Кубе или Кеније доживљавају са осмехом. Друга ствар је Србија за коју играју Душан Влаховић, Александар Митровић, Сергеј Милинковић-Савић и други врхунски фудбалери. Осим тога, пријатељство два народа укршта се и са спортом. На пример, навијачи Црвене звезде навијају за Белгород на кошаркашким и фудбалским утакмицама и навијају за Спартак из Москве.

Лантратов пут

Повод за одлазак на утакмицу био је позив у репрезентацију мог старог пријатеља, голмана Локомотиве Иље Лантратова. Захваљујући томе, добио сам акредитацију, али из неког разлога цене карата су се стално мењале: у почетку су коштале од 500 рубаља, затим су нестале, поново се појавиле, а цена је већ била од  1.800 до  2.500 рубаља.

 

Неколико дана пре меча постало је познато да Лантратов неће бити у тиму, али нисам желео да откажем пут. А момку из Прохоровке овај меч је могао бити други у саставу главног тима земље. Иља је прешао дуг пут до репрезентације. Завршио је фудбалску академију Шебекино. Потписао је уговор са  Саљутом , али је тај тим пропао, а Лантратов је отишао на пробу у Локомотиву из Москве . Тамо је потписао нови уговор и играо за омладински тим, али са Гиљермом на голу и Аббаевим у резерви, млади голман је имао мале шансе да се докаже.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  „Новака опет хоће да затворе“: Ђоковићев брат најавио нови скандал
Међутим, преко јарославског „Шиника” , калињинградске „Балтике” , вороњешког „Факела” и  „Химкија” , са којима је стигао до финала Купа Русије, наш земљак се вратио у „Локомотиву”. И убрзо се нашао у репрезентацији.

Оно што овај пут у игри Лантратова није одговарало тренеру голмана репрезентације Виталију Кафанову , рекао је у интервјуу за Матч ТВ :

„Била су два меча у пролеће у којима је могао да игра боље. Разговарали смо са њим и он се сложио да изгледа горе него што је изгледао у последњих годину и по дана“.

Лантратов ове сезоне има 27 утакмица и 34 примљена гола.

Пријатељски, без контроле

Српски навијачи су увек празник. На дан утакмице шетају градом са заставама, трубе, певају песме, ударају у бубњеве. Тако је било и овог пута, али су фудбал углавном дошли да гледају Срби који живе у Русији.

Прочитајте још:  Шиптарски провокатори ушли у хотел Орлова, обезбеђење ФСС их експресно избацило напоље!
Наравно, неко је долетео из Србије да навија за свој тим, али дан утакмице, како су и сами гости признали, није био сасвим успешан – утакмица се одиграла у четвртак.

Комуникација са Србима је увек лака и једноставна, језици су чак и по правопису слични.

– Из ког си града?  – упитао ме је један од навијача.

– Из Белгорода.

– Наше или твоје? Ако сте из руског Белгорода, сада вам је јако тешко…

Навијачи из многих региона земље дошли су на утакмицу и поручили да не могу да пропусте меч против браће Србије. Картица навијача није била потребна, тако да је стадион Лев Јашин био скоро попуњен – 25 хиљада људи.

Репрезентација Русије је уз подршку својих трибина и захваљујући уклањању српског дефанзивца Милана Гајића на почетку меча самоуверено победила резултатом 4:0.

Прочитајте још:  Чешки навијачи напали шиптарске и викали "Kосово је Србија" (Видео)
Председник Руског фудбалског савеза Александар Дјуков захвалио се гостујућој екипи на утакмици:

„Неке европске земље су извршиле велики притисак на Србе уочи утакмице. Али они су сјајни, то је оно што права партнерства значе.”

Тако је ова пробна утакмица заправо постала пријатељска, иако многи верују да се такве ствари не дешавају у фудбалу.

Белпреса(Белгород)

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *