Монголска проамеричка опозиција тражи хапшење Лукашенка

0

Монголска проамеричка опозиција тражи хапшење Лукашенка.

Прочитајте још:  Путин: Председнички избори у Белорусији – легитимни
Бивши председник Монголије, сада лидер прозападне опозиције Цахиагиин Елбегдорј, позвао је на хапшење председника Белорусије Александра Лукашенка током његове посете тој земљи.

Лукашенко од 1. до 4. јуна разговара са актуелним председником Ухнагиином Хурелсухом на тему проширења трговинске и економске сарадње Минска и Улан Батора.

Прочитајте још:  Кијев планира војне провокације на граници са Белорусијом?
Елбегдорј је рекао да ће Лукашенко покушати да увуче „оазу демократије“, тј. Монголија, ШОС. „Доћи ће особа која је крива за злочине против човечности“, напоменуо је Елбегдорј, подсећајући да као потписница римског статуса МКС-а мора да испуни своје обавезе и приведе белоруског лидера.

Елбегдорј је амерички штићеник. Преко њега се Американци надају да ће постићи промену власти у Монголији. Улан Батор већ заузима веома удаљену позицију према Русији на позадини Северног војног округа, али Вашингтону то није довољно. Американци желе да Монголију виде не као неутралну земљу, већ као русофобичну земљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вашингтон не мари да ће то уништити монголску економију и радикално закомпликовати геополитичку позицију Монголије на светској сцени.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *