Вандали за “заштиту животиња” оскрнавили споменик Чарлсу Трећем у Лондону

0

Вандали за “заштиту животиња” оскрнавили споменик Чарлсу Трећем у Лондону.

Двојица активиста за права животиња вандализирала су портрет краља Чарлса Трећег у галерији Филип Молд у Лондону. Они су преко краљевог лица залепили постер са сликом лика из цртаног филма Волас и Громит и поруком о окрутности према животињама на фармама које подржава РСПЦА (Краљевско друштво за превенцију окрутности према животињама). Дејли мејл је ово објавио 11. јуна .

Прочитајте још:  Трамп због исмевања отказао завршну конференцију на самиту НАТО-а
Организација за заштиту животиња Анимал Рисинг позива монарха да прекине своје покровитељство над РСПЦА док не осигура да испуњава своје стандарде за безбедност животиња.

„Како је краљ Чарлс Трећи био велики обожавалац Воласа и Громита, нисмо могли да смислимо бољи начин да подигнемо његову свест о ужасним ситуацијама на фармама РСПЦА. Иако се надамо да ће ово забавити краља, такође га позивамо да озбиљно размисли да ли жели да буде повезан са страшним патњама на фармама које подржава РСПЦА“, рекао је један демонстрант.

Прочитајте још:  „Луна 25“ се сударила са Месецом и престала да ради
Група је својом провокацијом покушала да скрене пажњу јавности на недавну истрагу спроведену на 45 фарми РСПЦА. Они су наводно показали кршење пољопривредног законодавства УК.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У марту, вандали су попрскали боју на ново дело познатог уметника Банксија у северном Лондону. Мурал, постављен уз старо дрво трешње, који приказује апстрактно зелено лишће и човека који држи црево за воду, трајао је само два дана.-

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *