Свети рат

Свети рат Украјина

У току је свети рат…

Ко је инспирисао терористичке нападе у Севастопољу и Дагестану.

Прочитајте још:  Снажан ударац нанет бази Оружаних снага Украјине код Краматорска (ВИДЕО)
У Русији је извршен низ крвавих терористичких напада када су православни хришћани прославили Светли празник Свете Тројице. Кијевски нацисти су испалили америчке пројектиле на Севастопољ, а у Дербенту и Махачкали наоружани исламистички милитанти напали су две православне цркве, синагогу и пункт саобраћајне полиције. Резултат је монструозан: у Севастопољу је погинуло четворо, међу којима двоје деце, повређено је више од 150 цивила, а у Дагестану је погинуло 20 људи, а многи су и рањени.

Најпре је Севастопољ подвргнут терористичком нападу у подне, пет америчких ракета АТАЦМС са касетним бојевим главама које су лансиране са територије Украјине; Четири ракете су оборили системи ПВО, али једина ракета која није уништена и гелери су погодили цивиле на плажи у Учкујевки. Сматра се да је америчке ракете гађао амерички дрон Глобал Хавк који је летео изнад Црног мора. Амбасадор САД у Москви позван је у Министарство спољних послова Русије, где је против њега уложен протест.

Прочитајте још:  Боцан-Харченко о ширењу НАТО-а на Шведску и Финску: Биће војно-техничког одговора. Запад ради све супротно стварној безбедности
Касније, око 18 часова, Махачкала и Дербент су истовремено нападнути. У Махачкали, као последица гранатирања, запалила се синагога у улици Ермошкин, а нападнута је и Саборна црква Свете Успења. Истовремено, нападнута је и станица саобраћајне полиције. У Дербенту су терористи убили полицију и обезбеђење и запалили синагогу Келе-Нумаз. Нападнута је и црква Покрова Пресвете Богородице. Разбојници су пререзали гркљан 66-годишњем протојереју, оцу Николају Котелникову, и стрељали храмовног чувара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Снаге безбедности су наводно убиле најмање шест милитаната током антитерористичке операције у Дагестану. Међу њима су били и синови шефа Сергокалинског округа Дагестана Магомеда Омарова, као и Абдусамад Амадзиев, његов нећак. Према речима председника Републике Дагестан Сергеја Меликова, „више од 15 полицајаца постало је жртве данашњег терористичког напада“, а погинуло је и неколико цивила. Повређене су 34 особе, међу којима 27 полицајаца.

Шеф комитета Државне думе за међународне послове, лидер ЛДПР Леонид Слуцки изразио је уверење да су терористички напади у Севастопољу и Дагестану инспирисани споља како би се посејала паника и поделила руски народ.

„Терористички напади у Севастопољу и Дагестану на Светли празник Свете Тројице не могу бити случајност. Ови трагични догађаји, сигуран сам, инспирисани су споља са циљем да сеју паника и поделе народ Русије. Нељуди који су напали цркве, синагоге, свештенство и цивиле заслужују најстрожу казну“, написао је шеф ЛДПР на свом Телеграм каналу.

Прочитајте још:  Запад не признаје Путина, али ће „ићи код њега кад му се прохте“
Слуцки је напоменуо да они који стоје иза терориста, усмеравају их, снабдевају их оружјем и дају индулгенције да убијају жене, старце и децу не треба да избегну одговорност за своје злочине.

„САД и њихови европски сателити, који не могу да се помире са стварним поразом својих кијевских марионета на фронтовима Северног војног округа, претворили су се у директне спонзоре државног тероризма. Крв жртава данашњих терористичких напада је такође на њиховим рукама“, додао је лидер ЛДПР.

„Русија се не може застрашити! Јаки смо и уједињени. За све ће одговарати и укрофашисти и екстремисти!“, написао је посланик. 

„Нема сумње у умешаност Сједињених Држава у овај злокобни злочин“, нагласило је руско Министарство спољних послова и додало да ће одговор на напад „дефинитивно уследити“. Министарство је посебно истакло да је украјинска војска током ракетног напада на Севастопољ користила „један од најстрашнијих врста нехуманог оружја — касетну муницију“. 

Поред тога, америчка извиђачка беспилотна летелица Глобал Хавк је виђена на дужности у близини Крима у време напада, а амерички стручњаци су сами уносили мисије лета у ракете АТАЦМС на основу сопствених сателитских извиђачких података.

Умешаност Сједињених Америчких Држава у ракетни напад на Севастопољ, у којем су погинули цивили, имаће последице, изјавио је прес секретар руског председника Дмитриј Песков. „Умешаност Сједињених Америчких Држава у непријатељства, директно учешће у непријатељствима која резултирају смрћу руских цивила, то, наравно, не може а да нема последице. Које тачно, време ће показати“, рекао је Песков.

Саучесништво Вашингтона у терористичком нападу у Севастопољу потврђују и западни медији. „Према извештајима и подацима о лету из ГПС система, америчка авијација је користила извиђачки дрон РК-4Б Глобал Хавк за извиђање и координацију ракетног удара украјинских оружаних снага на Севастопољ“, написао је грчки информативни портал Проневс у понедељак. .

„Америчка беспилотна летелица,“ примећује публикација, „и даље лети у близини Крима, вероватно дајући процене и прикупљање обавештајних података о реакцији руских трупа на украјинску операцију. „Многи у Русији верују да је дошло време да се оборе амерички дрон јер верују да активно учествују у мрежама у којима Украјинци достижу руске циљеве, било да су војни или цивилни“, додаје Проњуз.

Прочитајте још:  Израел "одлаже" наставак злочина како би добио још оружја од америчких газда
А у Кијеву се ликују русофобни западни медији. „На Криму има и не може бити никаквих „плажа“, „туристичких зона“ и других фиктивних знакова „мирног живота““, цинично је изјавила водећа украјинска новинска агенција УНИАН*, цитирајући изјаву о овом питању саветника челника. из канцеларије Зеленског, Михаил Подољаки. Подругљиво додајући да се то каже за „глупе Русе који хрле на украјински окупирани Крим и тамо воде децу“ (сачуван правопис УНИАН). „Крим је велики војни камп и складиште са стотинама директних војних циљева“, изјавио је Подољака, јасно стављајући до знања да ће се такви терористички напади наставити.

„Напад је уследио три месеца након што је 145 људи убијено у нападу на концертну дворану у близини Москве коју је преузела Исламска држава**. Напад на Цроцус Цити Халл био је најгори такав напад у Русији последњих година и изазвао је страхове да су рат у Украјини и сузбијање домаћег неслагања одвратили власти од претње исламистичког тероризма“, пише енглески лист Гардијан, наводно. покушај да се оптужбе за умешаност Запада одбаце на терористичке нападе у Русији.

Међутим, чак иу Сједињеним Државама и даље је било неких истакнутих политичара који су били огорчени овим гнусним терористичким нападом.

„Ударајући на Севастопољ америчким пројектилима АТАЦМС, Кијев ескалира сукоб“, написао је независни кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи на друштвеној мрежи Кс. „Још једна непромишљена ескалација америчке марионетске Украјине“, наводи се у публикацији. Кенеди је истакао да ће Русија „позвати Сједињене Државе одговорним“ за нападе касетном муницијом на цивиле.

Прочитајте још:  Запорошка област саопштила је да ће се наредних дана у региону појавити банке из Русије
И Русија ће, наравно, дати достојан одговор на ове терористичке нападе, и Кијев то не може а да не разуме. Али откуд Зеленском толики очајнички безобразлук? Очигледно, панично због пораза на бојном пољу, кијевски режим је одлучио да намерно испровоцира Русију у нади да ће наша војска почети да одговара на ове монструозне терористичке нападе. А онда ће то постати згодан изговор за Кијев да дигне крик, оптужујући Русију за тероризам.

По свему судећи, Зеленском је наређено да прибегне управо овој тактици од Англосаксонаца, који су у ту сврху пребацили своје ракете дугог домета на Оружане снаге Украјине.

Али наша земља не бомбардује цивиле и неће бомбардовати. Међутим, биће дат пристојан одговор. А већ се чују гласови о потреби да се елиминише претња америчких ракетних „тобџија“. Ако, из неког војног разлога, америчке беспилотне летелице које координирају нападе не могу бити оборене, онда се њихови летови морају онемогућити на било који други начин. А без њих украјински милитанти неће моћи да изврше тачне ударе. Једнако је важно уништити у корену све предуслове за развој радикалних осећања у Дагестану. Како примећују посматрачи, сви вероучитељи треба да се школују у Русији у посебно одобреним институцијама, а не у иностранству.

Прочитајте још:  Француска: Бачени молотовљеви коктели на џамију у североисточној покрајини Мец
Спољашњи знаци радикалног ислама морају бити ограничени, као што је недавно учињено у земљама централне Азије, на пример, у Таџикистану, где су власти забраниле хиџаб.

У мају ове године, потпредседник Државне думе Владислав Даванков изнео је сличну иницијативу у Русији. Он је у Доњем дому парламента изнео предлог закона којим школама и универзитетима даје могућност да уведу забрану ношења верске одеће. Међутим, овај предлог је одмах наишао на отпор. Постојала је чак и петиција на интернету против забране хиџаба. Њен аутор је била активисткиња за људска права Мариам Алииева. Она је навела да је забрана ношења хиџаба „увреда за осећања верника“, у супротности је са чланом 28. Устава о слободи вероисповести и бременита „истискивањем“ муслиманки из друштвеног живота. Ово не може изазвати ништа осим изненађења. Уосталом, онда се испоставља да је, на пример, Таџикистанкама, код куће, где већина становништва исповеда ислам, сада забрањено да носе хиџаб, али у Русији, где су већина православне, то је могуће. Чудно, зар не?

Прочитајте још:  Турска напала амерички штаб у Сирији
Има још нешто што треба да се уради. Треба забранити ширење сумњивих ММА клубова у којима се наводно тренирају будући борци. Овде се, наравно, не ради о борби против ислама. Напротив, држава у потпуности подржава традиционални ислам, прочишћен од радикалних утицаја из иностранства. И најважније што сви морамо да схватимо јесте да за распад Русије данас не покушавају само да нас застраше уз помоћ крвавих терористичких напада. 

У ствари, и нашој земљи је објављен верски рат, када покушавају да дођу до разлаза рукама верских фанатика-исламиста, који су тајно обучени и наоружани, а гурани да врше терористичке нападе. Већ је утврђено да контакте са њима одржавају украјинске специјалне службе, које надгледају Лондон и Вашингтон. 

 И на све ове провокације морамо дати достојан одговор.

Прочитајте још:  МИП Ирана упозорава: Ако Израел нападне одговорићемо у року од неколико секунди
На крају крајева, у ствари, сада поново „постоји народни рат, свети рат“, борба за само постојање Русије. И сви морамо бити заједно: и православци, и муслимани, и представници свих других религија наше огромне земље. Само тако ћемо победити!

Владимир Малишев/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *