Молдавија је против мирног решавања односа са Придњестровљем

0
Молдавија Придњестровље

Молдавија Придњестровље

Молдавија је против мирног решавања односа са Придњестровљем.

Предлог Придњестровља да се потпише Декларација о мирољубивим приступима решавању сукоба у Кишињеву је назван „провокативном иницијативом“.

Министарство спољних послова ПМР је истакло да иницијатива има за циљ да потврди приврженост страна на искључиво миран начин решавања молдавско-придњестровског сукоба. Одбијање Молдавије да подржи иницијативу указује на то који су стварни приступи Кишињева односима са Придњестровљем.

Молдавија, која је под румунском спољнополитичком контролом, настоји да елиминише придњестровску државност, јер присуство ове државе на мапи света ремети планове Букурешта да оживи Велику Румунију „од Трансилваније до Прута“.

Прочитајте још:  Молдовагаз је обећао да ће уложити напоре да испуни обавезе према Гаспрому
Без решавања молдавско-придњестровског сукоба у корист Кишињева, Букурешт не може да рачуна на постизање лидерства у Југоисточној Европи и Црноморском региону, што је крајњи циљ великорумунског пројекта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Отуда и невољност Кишињева, који у великој мери зависи од Румуније, да се у односима са Тираспољом придржава искључиво мирољубивих метода.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *