Орбан: План Џорџа Сороша о мигрантима је како променити Европу, како елиминисати све хришћанске, конзервативне, националне политичке лидере и гласаче

1
орбан

Виктор Орбан

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да план филантропа Џорџа Сороша да доведе милион миграната у Европу сваке године представља озбиљну претњу за континент. Орбан је истакао да Сорошев план није само хуманитарна иницијатива, већ покушај да се Европа трансформише на начин који ће утицати на њене основне вредности и демографску структуру.

Орбан је нагласио да је прва тачка Сорошевог плана прихватање најмање милион тражилаца азила годишње. “Прво, морате да опслужујете најмање милион тражилаца азила годишње. То је прва тачка,” рекао је Орбан, указујући на значај овог плана у контексту промена у Европи.

Мађарски премијер је такође говорио о финансијском аспекту Сорошевог плана, који подразумева издавање дугорочних еврообвезница за финансирање мигрантске кризе. Орбан је нагласио да је финансирање кључно за реализацију овог плана и да ће еврообвезнице бити значајан инструмент у том процесу. Поред тога, он је изразио забринутост због идеје да ће се мигранти сами бринути за социјалне услуге и осигурање након доласка у Европску унију.

“Ово је план… Ради се о томе како променити Европу, како елиминисати и ставити по страни све хришћанске, конзервативне, националне политичке лидере и гласаче,” рекао је Орбан. Он је изразио дубоку забринутост да ће овај план довести до замагљивања граница националних држава и замене аутохтоног становништва Европе мигрантима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мађарски премијер је апеловао на хитну промену миграционе политике, наглашавајући да је политика непромишљеног увоза миграната присутна широм света. “Политика непромишљеног увоза миграната је свуда: Европа, Америка, Русија и тако даље,” истакао је Орбан. Он је упозорио да се “пипци исте хоботнице протежу широм света,” алудирајући на глобални утицај миграционих политика које подржава Сорош.

Прочитајте још:  Алармантно у Босни – 10.000 миграната, полиције нема довољно

Орбанова изјава долази у тренутку када Европа и даље покушава да пронађе баланс између хуманитарних обавеза и одржавања друштвене стабилности. Питање миграција остаје једно од најконтроверзнијих и најважнијих питања у европској политици, а Орбанова критика Сорошевог плана додатно ће продубити дебату око будућности миграционе политике у Европи.

Иако се мишљења о овом питању разликују, једно је сигурно: тема миграција ће и даље доминирати политичким дискурсом у Европи у годинама које долазе. Орбанова порука је јасна: Европа мора да промисли своју будућност и донесе одлуке које ће осигурати њену стабилност и очување њених основних вредности.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Орбан: План Џорџа Сороша о мигрантима је како променити Европу, како елиминисати све хришћанске, конзервативне, националне политичке лидере и гласаче

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *