Још један Манојловић на видику: Удружење ‘Заштитимо Јадар и Рађевину’ упозорава на нови покушај мораторијума

1
јадар

Удружење “Заштитимо Јадар и Рађевину” изнело је оштру критику према свима који подржавају или предлажу мораторијум на руднике литијума и бора у Србији. У објави на званичном каналу удружења, а поводом актуелних дешавања, удружење је јасно ставило до знања да се сваки покушај паузирања живота људи у овим областима ради профита сматра неприхватљивим.

“Ко предложи или затражи мораторијум над нашим главама и покуша да стави наше животе под хипотеку биће третиран као и ови који сад гурају отварање рудника јер ви одлично знате шта радите и за кога, а и ми. Ваше ‘угодно с корисним’ окачите мачку о реп, зауставите своје животе на 20 година слободно, а од наших даље руке. Све сами лажни спасиоци и месије са ценовником у баркодом на задњици”, наводи се у саопштењу.

Чланови удружења су посебно критиковали оне који се представљају као боља алтернатива владајућој странци и компанији Рио Тинто, али немају проблема са привременим заустављањем живота у заједницама које су погођене рударским пројектима.

“Они су као бољи од СНС-а и Рио Тинта, али им није проблем да нечији живот паузирају и то дебело наплате,” стоји у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Удружење је посебно издвојило Саву Манојловића, који је, како наводе, на кварно покушао да прогура идеју мораторијума уз помоћ Драгане Ђорђевић и Ненада Костића. “Саво Манојловић је на кварно (као и све друго што ради) покушао тај мораторијум да прогура уз помоћ Драгане Ђорђевић и Ненада Костића, није успело па неће ни вама. Добро размислите да ли вам се исплати да се офирате.”

Прочитајте још:  Вучићев рулет и непосредне опасности Рио Тинта: Да ли Србија може да преживи превоз опасних материја?

Према речима чланова удружења, такви покушаји су осуђени на пропаст и они који их подржавају ће се суочити са истим третманом као и они који активирају руднике. Удружење је такође нагласило да све изјаве и објаве које се односе на мораторијум и активности везане за рударске пројекте чувају уредно као доказе.

“Записника ради, данас је Петровдан, 12.7.2024. а и оне објаве о Савином мораторијуму који је народу представљао као забрану (апсолутну) а не рудник са одложеним дејством су уредно сачуване, као и ове изјаве због којих ово пишем,” закључује се у саопштењу.

Удружење “Заштитимо Јадар и Рађевину” наставља своју борбу против рударских пројеката у овим областима, истичући да ће сваки покушај угрожавања живота и добробити њихових чланова бити енергично одбијен. Они позивају све грађане и организације да се придруже њиховом настојању да заштите природне ресурсе и животну средину од штетних утицаја рударења.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Још један Манојловић на видику: Удружење ‘Заштитимо Јадар и Рађевину’ упозорава на нови покушај мораторијума

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *