Педофил који је силовао девојчицу ће учествовати на Олимпијади

0

Педофил који је силовао девојчицу ће учествовати на Олимпијади.

Прочитајте још:  Kад се њих три јаве – Једно је сигурно – План је у току и далеко је одмакао
На предстојећим Олимпијским играма у Паризу учествоваће више од 10.000 спортиста, а без икакве сумње највећу контроверзу ће изазвати Стивен ван де Велде.

Иако је за сада фокус на Русима и Белорусима, који не могу да се такмиче под заставом своје земље, апсолутно је то неупоредиво са Ван де Велдеом који без проблема може да се такмичи на Олимпијским играма иако је осуђени педофил.

О чему се ради?

Стивен ван де Велде (29) је Холанђанин који игра одбојку на песку (бич волеј), а који је пре десет година био у затвору због силовања малолетне особе. У тренутку злочина, Стивен је имао 20 година, док је девојчица коју је упознао преко Фејсбука имала само 12. Дописивали су се једно време преко друштвених мрежа, а потом је Холанђанин дошао код ње у Милтон Кинс (Енглеска), напио је и више пута силовао у кући и на оближњем језеру. Због језиве психичке и физичке трауме, несрећна девојчица је себи покушала да одузме живот неколико пута, а ако ништа бар је дочекала да Ван де Велде буде изручен Великој Британији где је осуђен по три тачке оптужнице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Случај злостављане глумице и медијски линч СПЦ и Србије!
Изјаснио се кривим и доживотно је уписан у регистар сек**алних преступника у Великој Британији, добио је четири године затвора, али је већ послије само једне пуштен на слободу и вратио се у Холандију. Иако му је речено да више никада неће моћи да се бави спортом, то се проминило преко ноћи, дозвољено му је да игра одбојку на песку и сада ће на Олимпијске игре.

Како је то уопште могуће?

Тешко је објаснити, његов злочин је “стављен у фиоку” и зато може да наступи на Олимпијским играма које иако инклузивне, не би требало да дозвољававају и сек**алним предаторима потпуно реинтеграцију. Посебно ако се, као и случају Стивена ван де Велдеа, праве као да се ништа није догодило и не осећају кајање. Тако већ годинама прича да иако је направио грешку, сада је други човјек јер се оженио њемачком одбојкашицом Ким Бехренс.

Холандски спортиста, осуђени педофил.

Прочитајте још:  Доживотна робија за убиство и силовање: Данас ступају на снагу измене кривичног законика
Према информацијама из Холандије, Ван де Велде је свестан да је његова језива прича стигла до мејнстрим медија и страхује (!?) сада пред Олимпијске игре у Паризу, па је тако одлучио да не прича са новинарима током такмичењима. Такође, МОК му је изашао у сусрет и имаће посебан смештај на Олимпијским играма у Паризу, међутим није објашњено да ли је то у питању једнособна соба у Олимпијском селу или можда потпуно друга локација.

Прочитајте још:  Вицеканцелар Немачке почео ређе да се купа
У међувремену, бројне међународне организације су тражиле да Ван де Велде буде суспендован са Олимпијских игара, али су на његову страну стали Олимпијски комитет Холандије и одбојкашке организације и зато нема дилеме да ће учествовати, пише Мондо.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *