Прослављена слава манастира свете царске породице Романов у Јошеви подно Цера

0
манастиру Свете мученичке царске породице Романов

манастиру Свете мученичке царске породице Романов

Прослављена слава манастира свете царске породице Романов у Јошеви подно Цера.

Црква и држава нису на продају, рудника неће бити!

 

Дана 4/17. јула лета Господњег 2024, у селу Јошева под падинама Цера, у манастиру Свете мученичке царске породице Романов, торженствено је прослављена слава Цркве.

Велики број људи из свих крајева земље дошао је на молитвено сабрање, да се заједно помоли последњем православном самодржавном владару, цару Николају и његовој породици.

Прочитајте још:  Три и по године сведочења против јереси и издаје
Чинодејстовао је јеромонах Дамаскин Светогорац, који је  одслужио и помен генералима  Драгољубу Дражи Михаиловићу,  Кости Мушицком и свим преминулима за веру, краља и отечество.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У беседи се отац Дамаскин дотакао апокалиптичног времена у којем живимо, да данашње црквене и државне власти служе антихристу: „Свети Стефан апостол и првомученик, рекао је на Синедриону (црквени суд) ондашњим архијерејима, свештеницима, фарисејима и садујекејима: -Тврдоврати и необрезани срцем и ушима, ви се увек противите Духу Светоме, како оци ваши, тако и ви (Дап.7:51). Управо то исто може се рећи и данашњим епископима, свештеницима и мирјанима: Ви се увек противите  Духу Светоме, како оци ваши, тако и ви. Јер ако се ви не противите непријатељима Божијим, ви се очигледно противите Духу Светоме, како оци ваши тако и ви. Није отац вама Владика Николај или Авва  Јустин, јер они су се противили и заповедали су да се  противимо непријатељима Божијим, а ви се не противите њима, него ви се противите Духу Светоме“, рекао је, између осталог, отац Дамаскин.

Прочитајте још:  Нацисти „Ајдара“ као таоце држали монахе православног манастира
Уз трпезу љубави организован је културно-уметнички програм, у којем су наступили мала дечица певајући родољубиве и духовне песме, затим су свој наступ имали двојица гуслара, Милан Петровић и Димитрије Катсакиорис, од којих је последњи премијерно извео песму о борби против рудника литијума и бора Рио Тинта. Између њихових извођења говорили су настојатељ свете обитељи отац Дамаскин, који је истакао значај очувања црквеног светог предања, који је од Светог Саве до богомољачке хришћанске заједнице био укорењен међу Србима, док нам сада новоучени и лажни пастири намећу свој антицрквени поредак.

Надахнут је био говор председника Удружења „Заштитимо Јадар и Рађевину“, Момчила Алимпића, о најновим актуелним дешавањима о оживљавању пројекта „Јадар“. Нагласио је да су представници режима за потребе компаније Рио Тинто прекршили законе и Устав Републике Србије подсетивши нас на њихов слугерањски однос према окупаторима, а непријатељски према народу Србије. Насилни покушаји да се пројекат „Јадар“ оживи и реализује су само одраз немоћи пред народом који је чврсто решен да не дозволи страдање које су нам наменили исти они од којих је народ Јадра, Рађевине и Мачве довољно пута страдао. Охрабривши све присутне да имамо довољно времена и снаге да се одбранимо, захвалио се једином манастиру који нам је отворио своја врата да изнесемо апел за помоћ и позвао остале манастире и цркве да отворе своја врата и стану у српски народ у једном од најтежих тренутака нашег доба.

Прочитајте још:  Пљуште "родитељске" честитке Приштини: Помињу се обавезе, међусобно признање, али и Русија
Алимпић је упозорио присутне да не верују лажним еколозима попут Саве Манојловића и Ћуте, који као и актуелни режим и прозападна опозиција синхронизовано делују против српских националних интереса. Питање отварања рудника српски народ мора сам  решити, без уплива политичких странака и НВО.

Свеопшти закључак са овог духовног и  националног скупа је да уз Божију помоћ и милост, са свим расположивим средствима, што је био случај много пута у нашој историји, са правоверним духовницима, богомољачким и  родољубивим покретима , српски народ уколико жели да и даље битише на својој земљи, мора смоћи снаге да сачува Светосавље од јереси, виталне националне интересе од спољашњих и унутрашњих непријатеља.

Како радили тако нам Бог помогао!

Милан Старчевић / Геополитика/ Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=wV9hMLe4FTs&t=12s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *