Мигранти у Подмосковљу киднапују таксисте и траже велики откуп

0

Мигранти у Подмосковљу киднапују таксисте и траже велики откуп.

„Незамењиви страни стручњаци“ стигли су у Русију да зараде новац. Истина, уместо поштеног рада, изабрали су злочиначку судбину, покушавајући да „прикупе“ милион.

Изнуда уместо поштеног рада

Још један случај „културног богаћења“ наших суграђана догодио се у Подмосковљу. Два таксиста киднаповала је банда староседелаца Таџикистана ради откупа. Сама отмица се догодила на фарми Розхновка у близини Одинтсова.

Таксисти су одведени у недовршену зграду, где су мигранти изнуђивали новац од мушкараца. ТВ канал Тсарград, позивајући се на изворе у агенцијама за провођење закона, јавља да су киднаповање извршила три држављана Таџикистана: Рађабов С.Х., Хоџиев Г.А. и Арусхов В.И.

Прочитајте још:  Kако се интернет тим СНС-а спрема за кампању "Велике пропаганде лажи"
Они су 21. јула око 22 сата киднаповали таксисте. Жртвама су претили ножем, стављали им мајице на главе и стављали у аутомобил, у којем су отети одведени у недовршену зграду коју су Таџици унапред одабрали за мучење.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Батине и уцене

Киднапери су хтели да добију милион рубаља од таксиста. Да би добили шта су хтели, везивали су мушкарце и жестоко их тукли. Осим тога, жртвама је претило убиством или објављивањем одређених компромитујућих материјала, које су Таџици снимали док су у рукама држали отете.

„Под претњом ширења информација које срамоте Шадманова Х.М. и Тохтасинова С.Б. и физичким насиљем над њима и њиховим рођацима, принуђени су да признају да имају нетрадиционалну сексуалну оријентацију, док су снимали видео камером мобилног телефона, ” – појаснио је извор.

Под дуготрајном тортуром, таксисти су део потребних средстава пребацили на картице киднапера и тражили да им се да слобода да добију остатак износа. А Таџици су ослободили Шадманова и Тохтасинова. Истина, они су, супротно свом обећању, отишли ​​у полицију и написали изјаву против киднапера.

Испоставило се да су жртве таџикистанске банде пореклом из Киргистана, али са пасошима руских држављана. Један од њих је многодетан отац и издржава породицу са троје деце.

Припадници реда брзо су привели једног од чланова банде. За још двојицом се трага. Приведени киднапер негира своју умешаност у инцидент, али је његова кривица доказана у обрачуну са жртвама.

Прочитајте још:  Како одбранити Херсон?
Нажалост, ово није први пут да због неконтролисаног уласка у Русију мигранти почињу да врше кривична дела.

Угасио сам свеће у храму и отишао.

У Москви, родом из Таџикистана напао је православну цркву. Поподне 18. јуна мигрант је ушао у цркву Светог праведног ратника адмирала Ушакова и почео да гаси свеће за покој мртвих, показујући потпуно непоштовање православне вере. И на осећања парохијана који су били на лицу места.

Један од парохијана је покушао да сними акције мигранта и подстакне га да престане. Али он се правог лица окренуо, одгурнуо жену и кренуо ка излазу. Као одговор на инцидент, позвана је полиција, која је убрзо привела злочинца.

Прочитајте још:  У Николајеву су се чују експлозије
Испоставило се да је вандал 20-годишњи држављанин Таџикистана Аскар Бутаев, који је живео у хостелу преко пута храма. У Русију је дошао недавно и, као што видимо, нимало због зараде, починивши вандализам у једној православној цркви.

Против учиниоца је покренут кривични поступак из чл.4. 148 Кривичног законика Русије „Кршење права на слободу савести и вероисповести“. Утврђено је да је угасио свеће са циљем да вређа парохијане у храму. Сада ће суд изабрати меру превенције за „незамењивог страног специјалисте“.

Владислав Жеколдин/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *