ИЗ АЛБАНИЈЕ, СA ЉУБАВЉУ: Фекалије из Велипоља угрожавају туризам и риболов на Бојани!

0

ИЗ АЛБАНИЈЕ, СA ЉУБАВЉУ: Фекалије из Велипоља угрожавају туризам и риболов на Бојани!

Прочитајте још:  Избори у Црној Гори: Западне амбасаде ће и даље владати државом
Фекалне воде из албанског туристичког места Велипоље, удаљеног нешто више од два киометра од реке Бојане, испуштају се у реку у великим количинама и околином шире несносан смрад, преносе Вијести. Фекалије се испуштају једном, а током лета и два пута дневно, што, како наводи подгорички портал, обесмишљава било какву врсту риболоава или боравка у црногорском делу Бојане.

–Инциденти се дешавају око 500 метара од рачве узводно, на првој кривини. Раније су канализацију испуштали само ноћу да се не види, сада се то ради отворено и дању. Од несносног смрада не можемо да рибаримо, па одустајемо. То погубно утиче и на биљни и на животињски свијет реке, рекао је један од бојанских тибара.

Прочитајте још:  Батаљон попуњен добровољцима из Србије
Улцињски еколог Џелал Хоџић рекао је да су испаштања канализације код Велипоје, смеће, криволов, угинуле животиње које плутају реком само нека од питања која траже хитну ургенцију надлежних институција Црне Горе и Албаније.

–Знам где се излива канализација из Велипоје у Бојану, био сам пар пута и једном видео мртве јегуље по површини, али за то одговорност сноси Скадар, а не тај туристички центар. Пре сезоне боравио сам у Скадру и хтео да са председником тог града разговарам о свим тим проблемима, али несам успео доћи до њега, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао је да уз Бојану, на потезу од Скадра до мора, има 11 насељених места. Вијести наводе да ово није први еколошки инцидент на Бојани, пошто су пре пет година примећене пластичне кесе са са стотинама мртвих кокошака како плутају реком.

Из Албаније тада није било реаговања на то, осим саопштења у коме се наводи да је “могуће да су допловиле из те земље, али да не мора да значи”.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *