Неверноватно али истинито: ФБИХ поништила одлуку о екслоатацији руде

3
возило, полиције

Неверноватно али истинито: ФБИХ поништила одлуку о екслоатацији руде.

Прочитајте још:  ПРИКЉУЧЕНИЈА ЕМИРА СУЉАГИЋА: ФАЛСИФИКАТОРУ НА МЕСТУ ДИРЕКТОРА МЦ ПОТОЧАРИ СРПСКИ ХЉЕБ ОДВРАТАН (НИЈЕ НИ ЗА ПСЕ)
Овим је стављена тачка на питање дођеле државног земљишта, које је ова компанија требала користити за даљу експлоатацију руде и складиштење јаловине на подручју ове опћине.

“Ми смо ту одлуку поништили. То значи да смо испоштовали одлуку Уставног суда БиХ, да смо врло одговорна влада и да поштујемо институције ове земље”, рекао је у сриједу, 14. аугуста, за Радио Слободна Европа министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Федерације БиХ Кемал Хрњић.

Уставни суд БиХ је 11. јула ове године поништио одлуку Владе Федерације БиХ којом је 2023. године пренамијенила 72.000 квадратних матара шумског земљишта код Вареша и дала га на “привремено кориштење” британској компанији Адриатиц Металс.

Овде је крајем јануара 2024. почела експлоатација руда и минералних сировина, а планирана је производња цинка, барита и олова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Нисам се чуо с њима. Одлука о наставку пословања је на њима, ми немамо више ништа с тим”, одговорио је министар Хрњић на питање да ли се чуо с представницима компаније Адриатиц Металс из Вареша.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Неверноватно али истинито: ФБИХ поништила одлуку о екслоатацији руде

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *