Невиђен егзодус породица са малом децом из већих америчких градова због прогресивне урбане политике

0

Невиђен егзодус породица са малом децом из већих америчких градова због прогресивне урбане политике.

Прочитајте још:  У Србији се активирала секта хомосексуалца који краду мошти светаца
Породице са малом децом напуштају велике америчке градове брзином без преседана, наводи се у недавном извештају објављеном у  Атлантик-у и анализираном од стране истраживача са Менхетн института.

Анализирајући узроке овог тренда, сугерисано је да разлог може бити прогресивна политика градова.

Пописни подаци које је анализирао истраживачки центар Економик Иновејшн Гроуп показали су забрињавајуће оштар пад популације млађе од пет година у главним урбаним подручјима у поређењу са другим деловима земље.

Менхетн, Бруклин, Квинс, Бронкс, Лос Анђелес, Чикаго, Сан Франциско, Филаделфија, Минеаполис и Сент Луис доживели су скоро 20% пад популације млађе деце између 2020. и 2023. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај тренд има озбиљне импликације за укључене градове, јер су многи од њих снажно обележени прогресивизмом.

Ако ове урбане области не успеју да подрже породичне јединице, то се може посматрати као неуспех политике коју заговарају.

Прочитајте још:  ЖЕНА НА СНИМКУ ИЗ РЕСТОРАНА УГЛЕДАЛА МУЖА КОЈИ ЈЕ УМРО ПРЕ 9 ГОДИНА: Одговор стигао брзо, али мистерија постала још већа
Приступачност становања је један од фактора који се наводи као проблем у овим областима; растући трошкови живота отежавају породицама да живе тамо.

Штавише, скупо становање утиче на локалне услуге као што је брига о деци, што доводи до мањка радника који су задовољни нижим платама.

Предвиђена „петља пропасти породичног егзодуса“ би онда могла довести до тога да се мањи број родитеља бори за боље локалне погодности као што су школе и игралишта.

Градови у црвеним државама, међутим, имали су више успеха у изградњи приступачних станова и контролисању инфлације за бригу о деци.

Прочитајте још:  Америчка војска је по Бајденовом наређењу оборила објекат изнад језера Хурон
Истраживање сугерише да би прогресивни градови требало више да се фокусирају на снижавање трошкова живота, контролу поремећаја, нудећи породицама образовне могућности и стварање јавних површина прилагођених деци како би привукле породице.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *