РПЦ: Вартоломеј сноси личну одговорност за прогон верника у Украјини

1

РПЦ: Вартоломеј сноси личну одговорност за прогон верника у Украјини.

Прочитајте још:  Црногорски народ је дехристијанизован
Васељенски патријарх Вартоломеј сноси личну одговорност за прогон верника у Украјини, саопштио је Свети синод Руске православне цркве.

„Руководство расколника које је Фанар признао (седиште Васељенске патријаршије у Истамбулу) са посебним жаром захтевало је доношење закона о стварној забрани Украјинске православне цркве, а патријарх Вартоломеј, који је раније јавно одобравао кривично гоњење и хапшења њених јерараха и свештенства, отворено је подржавао акције (кијевских) државних власти, чија је сврха распеће и уништење канонске цркве у Украјини. Дакле, цариградски патријарх сноси личну одговорност за организовање прогона верника Украјинске православне цркве“, наводи се у саопштењу Синода.

Прочитајте још:  Данас су Михољске задушнице – обиласком гробова и паљењем свећа сећамо се преминулих
Украјински парламент усвојио је у уторак закон који поставља основе за забрану Украјинске православне цркве, иначе највеће хришћанске деноминације у земљи.

Како је појаснио посланик Јарослав Железњак, УПЦ ће имати девет месеци да „прекине везе са Руском православном црквом“. Закон ступа на снагу 30 дана од дана објављивања. Пре тога, предлог закона је подржао Свеукрајински савет цркава и верских организација.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “РПЦ: Вартоломеј сноси личну одговорност за прогон верника у Украјини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *